Színház


Margitszigeti kultúraözön augusztusban

Nyár derekát elhagytuk, eddig is sok csodás programon vehettünk részt a Margitszigeten. A folytatás továbbra is  kedvet csinál ahhoz, hogy újra és újra kilátogassunk kedvenc Tündérkertünkbe!

 

Jegyek, infó: https://margitszigetiszinhaz.hu/

 

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

 

Igazán nagyszerű produkció a Szergej Polunyin által színpadra vitt táncdráma, a Raszputyin.

Augusztus 13. péntek 21:00 (esőnap: augusztus 14.)

Szergej Polunyin lenyűgöző technikájú táncos, és pompás, karizmatikus előadó. A botrányairól híres balett sztár, ellentmondásos figura. Napjaink egyik legjobb táncosa, aki elbűvöl, megbotránkoztat, elgondolkodtat, szimpátiát vagy gyűlöletet vált ki éppúgy, mint Raszputyin. Polunyin  egy szintén ellentmondásos figura bőrébe bújva mutatja meg a világ ellentmondásait.

 

HAVASI - Csak a zongora – Pure piano – koncertshow

2021. augusztus 15. vasárnap 20:00 (esőnap: augusztus16.)

A HAVASI-produkció a TBG Production Kft. közreműködésével különleges, 5 állomásból álló koncertsorozatot szervez Magyarország öt nagyvárosában. Havasi Balázs először vesz részt országos turnén a nevével fémjelzett produkció 10 éves jubileuma alkalmából. A sorozat részeként 2021. augusztus 15-én a zongoraművész először ad koncertet a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

Az életre szóló koncertélményt egy kizárólag ehhez a műsorhoz létrehozott digitális fény- és látványvilág teszi teljessé.

 

Erkel Ferenc: BÁNK BÁN - opera

2021. augusztus 20. péntek 20:00 (esőnap: augusztus 21.)

 

Molnár Levente

A Margitszigeti Színház és a Coopera közös produkciója

A nemzeti ünnep estjén kerül műsorra az ismert történelmi opera.

A magyarországi nemzeti összetartozás évére készült Bánk Bán előadást 2020. augusztus 19-én mutattuk be a Margitszigeti Színház szabadtéri színpadán. A Katona József drámája alapján született Erkel-opera, univerzális mondanivalójával azonban bármikor és bármely operaszínpadon megállja a helyét. 

 

Best of GESZTI - koncert

2021. augusztus 25. szerda 20:00 (esőnap: augusztus 26.)

Vendégek: Istenes Bence, Csobot Adél

 

NEM ADOM FEL!
2020 a veszteségek éve volt mindannyiunk számára. Ideje, hogy végre felszabaduljunk a zene örömteli energiája által, és újra együtt énekelhessük, hogy "Nem adom fel!" (Geszti Péter)

BEST OF GESZTI 2021 - ÚJ SHOW, ÚJ DALOK, ÚJ SZEREPLŐK
A megújított Best of Geszti a legsikeresebb Rapülők, Jazz+Az, Gringosztár és Létvágy dalokat sűríti ütős produkcióba, vizuális izgalmakkal, két nagyszerű, új énekesnővel és a Jazz+Az kiváló muzsikusaival.

A 2020-ban írt új Geszti dalok közül három is bekerült a friss programba, amelyben meglepetésként plusz egy népszerű Rapülők dal is helyet kapott. A show pedig újabb, nagy derültséget kiváltó virtuális online kapcsolással egészült ki.

 

Napfény jön a vihar után - FENYŐ MIKLÓS koncert

2021. augusztus 28. szombat 20:00 (Esőnap: nincs!)

Vendégek: MILLER DÁVID, REX ALEX

Fenyő Miklós megszakítások nélkül immáron 24. alkalommal tartja meg nyárbúcsúztató koncertjét a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A koncert címe is jelzi az optimizmust, amivel Miklós készül az idei eseményre, melynek mottója egyébként egyik dalának a címe.

 

BUDAPEST BÁR koncert

2021. augusztus 29. vasárnap 20:00 (esőnap: augusztus 30.)

 

Lassan hagyománnyá válik, hogy Budapest egyik legvonzóbb és legszebb pontján, a Margitszigeten búcsúztatja el a nyarat a Budapest Bár.

A koncertre mindig valami különlegességgel készül a zenekar: idén a csodálatos és nagyszerű Pokorny Lia lesz a vendégük. 

Az új lemez dalaiból és a régi kedvencekből egyaránt válogat a csodálatos Budapest Bár zenekar Farkas Róbert vezetésével, valamint Behumi Dóri, Németh Juci, Tóth Vera, Lovasi András, Mező Misi, Keleti András és Szűcs Krisztián.

 

Különleges irodalmi séták

 

PRIMADONNÁK NYOMÁBAN A MARGITSZIGETEN

Könnyed színháztörténeti séta

2021. augusztus 15. vasárnap, 15 óra

 „A Margitsziget mindig a művészeké volt” – szögezte le Hunyady Sándor 1935-ben.  A szigeti sétán a korszak népszerű dalai is felcsendülnek.

 

ÍRÓK ÉS BOHÉMEK A SZIGETEN - avagy Bródy gulyásától a szerelmesek rigójáig

2021. augusztus 28. szombat, 15 óra

 „Amikor az úrinép kivonul a Margitszigetről, akkor én szépen bevonulok; így most is. Nekem ez a legszebb és legismerősebb hely a világon…” – Ez a mondat Bródy Sándortól származik. De írhatta volna a hosszabb-rövidebb ideig szigetlakók bármelyike.

 

ARANY JÁNOS A MARGITSZIGETEN

2021. augusztus 29. vasárnap, 15 óra 

A tölgyek alatt
Oly otthonos itten!
(Arany János: A tölgyek alatt)

Arany életének meghatározó helyszínén, a tematikus séta során az érdeklődők bejárhatják a költő által is kedvelt helyszíneket. Ezekhez ismert és kevésbé ismert költemények és anekdoták kapcsolódnak: az Őszikék-ciklus verseiben megörökített tölgyektől kezdve a Margitszigetért rajongó írótársak és utódok emlékezetén át egészen a Nagyszállóig, ahol Arany életének utolsó időszakában lakott és alkotott.

 

Gyerekeknek

 

Margitszigeti interaktiv meseszínpad - ingyenes gyerekelőadások

 

Fabula Bábszínház: BRUMI és a TÉLI ÁLOM zenés bábjáték

Augusztus 14. szombat 10:30

 

Majorka Színház: A KIRÁLY NYULAI bábelőadás

Augusztus 21. szombat 10:30

 

Ametist Bábszínház: MAZSOLA ÉS TÁDÉ zenés bábjáték

Augusztus 28. szombat, 10:30

 

Szent Margit kolostor-romok

 

Aranyalma Páros: SZENT KIRÁLYAINK NYOMÁBAN zenetörténeti utazás

Augusztus 15. vasárnap 10:30

 

Fabula Bábszínház: VITÉZ LÁSZLÓ ÉS AZ ÖRDÖGÖK hagyományőrző vidám, vásári bábjáték

Augusztus 22. vasárnap 10:30

 

MÁTYÁS KIRÁLY IGAZMONDÓ JUHÁSZA - zenés interaktív mesekomédia favárral, jelmezekkel

Augusztus 29. vasárnap 10:30