Színház


Meglepetés magyar produkció a Moszkvai Balett budapesti előadásán

Idén újra Budapestre látogat a Moszkvai Balett, hogy bemutassák a klasszikus tánchagyományok legszebb gyöngyszemét. A hattyúk tava balettelőadás 2019-ben két alkalommal kerül színpadra egy meglepetés produkcióval az adventi előadásokon. A Pesti Központi Árvaház kis lakói is részt vesznek a produkcióban.

Lázasan készülődnek a Pesti Központi Árvaházban, ugyanis az ott élő gyerekek közül négyen is részt vesznek majd a Moszkvai Balett budapesti előadásán.

A hattyúk tava előadást két alkalommal, december 2-án és 3-án az Erkel Színház színpadán láthatja a nagyérdemű. A néptáncos és balettos magyar kisgyerekek az orosz balettiskola legkiemelkedőbb táncművészeivel fognak közös színpadra lépni. „A Royal Moscow Balett a rendszerváltozás óta a világon már több tízezer - köztük magyar - nézőkkel ismertette meg táncszínházának különleges látványvilágát. Nekünk, és a meglepetés produkció résztvevőinek is, óriási megtiszteltetés, hogy a 2002 óta töretlen népszerűségnek örvendő társulat adventi előadásához az árvaház tehetséges gyermekei is csatlakozhatnak” - mondta a decemberi előadást szervező JVS Group Magyarország vezérigazgatója.

 

Bátyi Dániel hangsúlyozta: a Moszkvai Balett társulat állandó vendégei az orosz, francia, svájci, lengyel, spanyol, olasz, osztrák, ír és német színpadoknak, de fellépnek Izraelben, a Kanári-szigeteken, Kínában, Koreában, Japánban, Máltán és Srí Lankán is. Továbbá olyan afrikai országokban is turnéztak már, mint például Tanzánia, Zambia és Kenya. A balett társulat évente legalább 50 előadást tart a klasszikus és kortárs repertoárból.

A hattyúk tava előadása hasonlóan emlékezetesnek ígérkezik a budapesti közönség számára, mint a tavalyi mesés adventi történet is.

 

A 2018-as előadásokra egy hét alatt fogytak el a jegyek, idén is csak korlátozott számban kaphatóak.