Színház


Mezítláb a réten

Születésnapi koncert és nyitóesemény a Margitszigeti Nagyréten Alexander Rybak sztárvendéggel  2018. június 9-én, szombaton, 18.00 órakor. 1-99 éves korig ajánlott, és a program ingyenes.

Ünnepeljük közösen ingyenes nagykoncerttel, keringő világrekord-felállítással és a nyár fényeivel a Margitszigeti Szabadtéri Színpad fennállásának 80. születésnapját! 

1938-ban, éppen 80 éve nyitotta meg kapuit a Budapesti Nyári Fesztivál központi helyszíne, a nagy múltú Margitszigeti Nagyszínpad. Ennek alkalmából nemcsak a színpadon készülnek kivételesen színes programsorozattal, hanem annak közvetlen környezetében is ingyenes közösségi eseményekkel köszöntik a jubiláló színpadot. Így mindenki számára elérhetővé teszik a minőségi kulturális kikapcsolódás élményét.

Az ünnepi évad nyitóünnepsége kiköltözik a budapestiek egyik legkedveltebb szabadidős helyszínére, a Margitszigeti Nagyrétre. A Magyar Állami Operaház Zenekara és az Eurovíziós Dalverseny-győztes hegedűvirtuóz-énekes, a mindig fergeteges hangulatot keltő Alexander Rybak ingyenes nyitókoncertjén gyerekek, fiatalok és idősebbek egyaránt együtt ünnepelhessék meg ezt a szép évfordulót a szervezőkkel. A kivételes kisugárzású zenész 2016-ban sztárvendégként közreműködött a Margitszigeti Szabadtéri Színpad első Virtuózok Örömünnep-koncertjén, és most visszatér, hogy a színház születésnapja alkalmából ismét megajándékozza a budapesti közönséget egyedi játékával.

Állítsuk fel együtt a közös keringőzés világrekordját!

A legnépszerűbb tánczenékből és közkedvelt zeneművekből összeállított műsor keretein belül kísérletet teszünk az egyszerre legtöbben keringőzők világrekordjának felállítására is, az este végén pedig a résztvevőkkel együtt engedjük útjára a nyár fényeit, hogy bearanyozzák a budapesti nyári éjszakát.

 

Közreműködik: a Magyar Állami Operaház Zenekara
Sztárvendég: Alexander Rybak, hegedűvirtuóz
Karmester: Héja Domonkos

https://www.szabadter.hu/