Színház


Nyáresti programok a Városmajorban: Ben Jonson: Volpone - IDŐPONTVÁLTOZÁS!

A július 3. 21 órára meghirdetett, Volpone című Ben Johnson komédiája technikai okok miatt 19:30-kor kezdődik a Városmajori Szabadtéri Színpadon! A szombathelyi Weöres Sándor Színház előadásának hossza 130 perc, várhatóan 22 órakor fejeződik be.

A Shakespeare-kortárs Ben Jonson színműve, a Volpone vagy a pénz komédiája (1606), az angol irodalom egyik legtöbbet játszott, legjelentősebb komédiája.
Volpone, a velencei nemes ember haldoklást színlel, hogy rászedje „barátait”, akik a vagyonára pályáznak. Egymás után látogatják meg az ágyában fekvőt, gazdag ajándékokkal halmozva el, remélve, hogy kizárólagos örökösévé teszi meg őket.

Volpone szolgája, Mosca, mindenben segíti-szolgálja szélhámos gazdáját: a féltékeny férjet rászedi, hogy saját maga tessékelje féltve őrzött feleségét a haldokló ágyába, meggyőzi az apát, hogy az örökségét ne édesfiára, hanem Volponéra ruházza át. A mohóság, a pénzéhség e kíméletlenül mulatságos, kegyetlen szatírájában a beszélő nevű szereplők: Volpone - a nagy róka, Moska - a légy, Corbaccio - a varjú, Corvino - a holló elnyerik méltó jutalmukat, azaz a büntetésüket, de nem úgy, ahogy reméljük és várjuk, mert az élet más eszközökkel dolgozik...

Cím és főszerepben Jordán Tamás
Rendező: Alföldi Róbert

Az előadás megtekintése 16 éves kortól ajánlott!

A szombathelyi Weöres Sándor Színház előadása. 

2018. július 3. (kedd) 19.30 Városmajori Szabadtéri Színpad (130 perc szünet nélkül)

A darabot a Városmajori Színházi Szemle versenyprogramjában láthatja a budapesti közönség.

Harsányi Gábor: Bazi nagy magyar lagzi - zenés vígdráma két részben

A hamisítatlan, hagyományos magyar lagziban igencsak összekuszálódnak a szálak: a menyasszony nem a vőlegényt várná, a vőlegény a hozományra hajt, a Polgi ott keresi a boldogságot, ahol az újdonsült férj, megjelenik az ara régi szerelme menyasszonyi ruhában, a tanú vele mondaná ki az igent, majd egy kétes múltú lány is megátkozza egy vajákos asszonnyal a frigyre lépett férfit...

És mindez csak a kezdet. A nagy mulatás bővelkedik fordulatokban, humorban, miközben nem homályosodnak el az őszinte pillanatok. Harsányi Gábor vígdrámája egy igazi kortárs, mégis autentikus lakodalom vérbő lenyomata, tele hatalmas poénokkal és nevetéssel

A Pódium Színház előadása - 150 perc, szünettel

2018. július 5. (csütörtök) 19.30 Városmajor Szabadtéri Színpad

Bernstein100 - The jazz side story Szőke Nikolettával és Gájer Bálinttal

Leonard Bernstein a New York-i Filharmonikusok nagyhatású karmestere, a 20. század emblematikus zeneszerzője, lebilincselő előadó és népszerű musical-szerző, médiaművész, a világ sokszínű csodája volt, és száz éve született.

Zenei univerzalitása természetesen a jazzre is kiterjedt, de csak kevesen tudják róla, hogy fiatalon füstös jazz klubokban is zongorázott. Bernstein születésének centenáriumán a Budapesti Nyári Fesztivál idén két különleges előadással is tiszteleg a mester előtt, aki a komoly és könnyűzenei műfajokban egyformán otthonosan mozgott és alkotott.

A Városmajori Szabadtéri Színpadon július 7-én a magyar jazz és könnyűzene két népszerű képviselője Szőke Nikoletta és Gájer Bálint ad különleges koncertet Bernstein műveiből. The jazz side story a címe, ahol a szerző legismertebb dalai jazzes átiratban szólalnak meg a legkiválóbb zenészek közreműködésével szólók és duettek formájában. A számok között kuriózumnak számító régi filmfelvételek idézik fel Bernstein alakját, személyes varázsát és korának pezsgő atmoszféráját.

A koncerten a legismertebb melódiák szólók és duettek formájában csendülnek fel: a Maria, a Somewhere, a Some Other Time a West Side Story-ból, vagy az I’m Easily Assimilated a Candide-ból.

Ének: Szőke Nikoletta és Gájer Bálint

Közreműködik:

Farkas Zsolt zongora
Barcza-Horváth József bőgő
Gyárfás Attila dob
Pecze Balázs - trombita
Lakatos Soso Sándor - szaxofon
Korb Attila - harsona

2018. július 7. (szombat) 19.30 - Városmajori Szabadtéri Színpad

A margitszigeti nagyszínpadra álmodott nagyszabású Bernstein 100 Gershwinnel című zenekari koncert augusztus 23-án kerül előadásra. A nyári esték különös hangulatától ihletve a West Side Story zenekari szvitje, a Candide két híres részlete és a Bernstein szívéhez oly közel álló és sokszor vezényelt zseniális Gershwin darabok lesznek hallhatóak.  A kék rapszódia és az Egy amerikai Párizsban dallamai hangzanak fel a Magyar Állami Operaház zenekarának és énekkarának, valamint két kiváló szólistájának Szemere Zita (ének) Balogh József (zongora) közreműködésével, David Nimrod Pfeffer (USA) vezényletével.