Színház


Összefogtak a pécsi kulturális intézmények

A Pécsi Nemzeti Színház, a Pannon Filharmonikusok, a Bóbita Bábszínház és a Pécsi Harmadik Színház tartalmi kommunikációs együttműködést folytat a krízis alatt, hogy online kulturális tartalommal lássák el a közönségüket a veszélyhelyzet idején. #pecsikulturaliscsatorna

 A négy intézmény saját online tartalmai mellett a résztvevő intézményekét egyaránt megosztják közösségi felületeiken, annak érdekében, hogy a kulturális tartalmak minél szélesebb körben elérhetővé váljanak. Szinte közös kulturális csatornává válnak online felületeik.

 

Bagolykisasszony

 

Így az érdeklődők, színházi, bábszínházi előadásokat, verseket, koncerteket, művészeti kihívásokat érhetnek majd el a különböző online felületeken. Ezeket a tartalmakat #pecsikulturaliscsatorna jelöléssel látják el, így könnyen megtalálhatóak lesznek. Az összefogó intézmények hisznek abban, hogy a kultúra, a művészet közösséget teremt és mindenkit segíthet ezekben a nehéz időkben.

 

A magyar költészet napja alkalmából videósorozattal készül a Pécsi Nemzeti Színház társulata. A színművészek kedvenc verseiket mondják el, amelyeket április 11-ig folyamatosan közzétesznek online felületeiken.

 

Pécsi Nemzeti Színház

weboldal: https://www.pnsz.hu

FB oldal: http://facebook.com/pecsinemzeti

YT csatorna: https://www.youtube.com/user/pnszmediagroup

 

A Bóbita Bábszínház szombatonként 16 órától egy-egy bábelőadást tesz közzé közösségi oldalán, melyek egy héten át tekinthetőek meg. Március 28-án, a Bagolykisasszony meséje című darabbal folytatódik a már elkezdett sorozat.

 

Bóbita Bábszínház

weboldal: http://www.bobita.hu/

FB oldal: https://www.facebook.com/bobitababszinhaz/

a szombati esemény linkje: https://www.facebook.com/events/2582749375302002/

 

A Pannon Filharmonikusok online tartalmak közzétételével - Facebook oldalán és weboldalán - nyújt bepillantást a zene világába.

Egy különleges nyereményjátékra hívják az érdeklődőket, amely során tulajdonképpen mindenki nyer - már a naponta egymásnak megmutatott klasszikus zenék meghallgatásával is.

Továbbá zenei kulisszatitkokat, érdekességeket, művészeket, jelentős szerzők örökérvényű műveit mutatják be, teszik elérhetővé a nagyközönség számára. A sorozatban, elsőként, Bartók Béla születésének évfordulója alkalmából, két fontos zenei felvétel – Facebook oldalukon történő - megosztásával tisztelegnek munkássága előtt. A felvételeken Kocsis Zoltán, Várjon Dénes, Bogányi Tibor és a Pannon Filharmonikusok működnek közre.

Pannon Filharmonikusok
weboldal: https://www.pfz.hu
FB oldal: https://www.facebook.com/Pannon.Filharmonikusok/
zenei nyereményjáték - #mindennapraegyzene: https://bit.ly/mindennap_jatek_pfz 
koncertfelvételek: https://www.pfz.hu/koncertfelvetelek 
YT csatorna: https://www.youtube.com/user/pannonphilharmonic

 

A Pécsi Harmadik Színház március 28-tól minden hétvégén, online felületein - weboldalán, Facebook oldalán és Youtube csatornáján - keresztül teszi elérhetővé produkcióit! Az első előadás „E kor nekünk szülőnk és megölőnk” (In memoriam Ö. I.) színpadi játéka lesz.

 

Pécsi Harmadik Színház

weboldal: http://pecsiharmadikszinhaz.hu

FB oldal: https://www.facebook.com/Pécsi-Harmadik-Sz%C3%ADnház-419458191449010/