Színház


Programok a Városmajorban

A szép nyári estéken kiváló szórakozás egy jó színház vagy koncert. Érdemes a Városmajori Szabadtéri Színpad programjaiból választani! Racka Jam vagy Lila gőz, kinek - kinek tetszése szerint.

Petruska & Ferenczi György és az 1sö Pesti Rackák - koncert
Két kivételes koncert egy este a Városmajorban! Igazi ínyencségnek ígérkezik a külön-külön is különleges zenei élménynek számító Petruska és Ferenczi György zenekarának közös koncertje.

A két formáció egymás után lép majd fel egy-egy egyórás koncerttel varázsolva el hallgatóságát. Bónuszként pedig a jamelés szerelmesei is megtalálják a számításukat, ugyanis a két koncert között, mellett egy kis közös zenélésre is sor kerül. Ez az este egy olyan tágas, de otthonos zenei univerzumba vezet, ahol a résztvevők zenei anyanyelve magába foglalja az örömzenélés teljes spektrumát, a blues, a folk, az indie és a rock and roll legjobb hagyományait.

Petruska igazi kuriózum a kortárs hazai könnyűzenei életben. A hagyományos rockzenei felállást következetesen mellőző, minimalista formáció meglepő erővel tölti be a színpadokat.
A dalszerző-énekes a magyar folklór motívumokat angoszász rock, és tánczenei elemekkel ötvözi. Miközben olyan itt és most érdekeltségű szerző, aki nemcsak teljes egészében korosztályának mitológiájában áll, de képes újabb társas mítoszokat generálni. 

Ferenczi György és az 1-ső pesti rackák együttes műsorában összeolvad a magyar kultúra, és a rock'n'roll forradalom szeretete: így fér össze a kalotaszegi hajnali Petőfi és Gérecz verseivel, illetve Jimi Hendrix zenéjével és a countryval. A rendkívül energikus formáció derűje bearanyozza a velük töltött tartalmas és humorban gazdag estéket, zenéjük felfogható a rock'n'roll forradalom, az amerikai zenei kultúra és a zenekar elképzeléseinek jótékony és örömteli találkozásaként.

A Petruska formáció tagjai:
Petruska András (ének, gitár)
Temesvári Bence (hegedű)
Balázs Szokolay Dongó (duda, furulya, szaxofon)

Az 1sö Pesti Rackák tagjai:
Ferenczi György (ének, szájharmonika, hegedű)
Apáti Ádám (ének, basszusgitár, tangóharmonika)
Bizják Gábor (ének, kürt)
Jankó Miklós (ének, cajon)
Pintér Zsolt (ének, mandolin)

2018. augusztus 5. (vasárnap) 19.30 Városmajori Szabadtéri Színpad (2 x 60 perc 1 szünet)

Web: www.petruskaandras.hu 
www.rackajam.hu 
Facebook: https://www.facebook.com/andrispetruska/  
https://www.facebook.com/rackajam/

Halványlila gőz - komédia
A közkedvelt L'art pour l'art Társulat legújabb bemutatójával tér vissza idén nyáron is a Városmajori Szabadtéri Színpadra.
A 2017 februárjában bemutatott Halványlila gőz című előadás a társulat 17. önálló színházi estje.
Az - immáron 31 éve fennálló társulat - ezúttal is mindent megtesz annak érdekében, hogy a nézők nevetőizmai egy percig se pihenjenek. 
Mindenkit szeretettel invitál egy felhőtlen szórakozást ígérő estére a L'art pour l'art Társulat: Dolák-Saly Róbert, Laár András, Pethő Zsolt és Szászi Móni. 

Írta és előadja:
Szászi Móni
Dolák-Saly Róbert
Laár András
Pethő Zsolt

2018. augusztus 7. (kedd) 19.30 Városmajori Szabadtéri Színpad (105 perc szünet nélkül)

http://www.lpl.hu/box/nyitolap 
https://www.facebook.com/lartpourlarttarsulat/?fref=ts