Színház


Régi sikerek és új bemutatók

A másfél éves, online térbe való száműzetés után végre újra a színházban várja a nézőket a budapesti Centrál Színház.

 

Ma este felnövünk

A régi nagysikerű előadások - My fair ladyNemek és igenekHázassági leckék középhaladóknakNew York-i komédiaFüggöny fel! és Pletykafészek – mellett négy új premiert tűz műsorára a Puskás Tamás vezette teátrum.

Pokorny Lia LIAison című előadóestjével indul az évad.

Majd Alan Bennett Beszélő fejek című darabja érkezik Borbás Gabival, Liptai Claudiával, Sztarenki Dórával és Scherer Péterrel.

Sidney Lumet sokszorosan Oscar-nyertes filmjének látványos színpadi adaptációja, a Network főszereplői Alföldi Róbert, Tompos Kátya, László Zsolt és Fehér Tibor.

Schmied Zoltán pedig a Ma este felnövünk című vígjátékban lép majd színpadra.

 

Soha még ekkora kedvvel és ennyi aggodalommal nem ültem neki hírt adni terveinkről. Ekkora kedvvel - mert másfél éve kényszerűen áll a színház, fájón hiányzik önökkel az élő kapcsolat - és aggodalommal, mert ki tudja, mit hoz az ősz, hogy alakul a következő évad. Azonban, ahogy a terveink is bizonyítják, győzött a kedv és a bizakodás. Érett tervekkel jelentkezünk, minden műsorra kerülő darabot több éve dédelgetünk. Lássuk tehát!

Network - Január

Nem nagyon van időszerűbb, provokatívabb és elképesztőbb történet a Networknél. Sidney Lumet sokszorosan Oscar-nyertes filmjének látványos színpadi adaptációja apokaliptikus szatíra a média pokoli hatalmáról. Howard Beale, az esti Híradó bemondója. Amikor huszonöt év után alacsony nézettség miatt a csatorna kirúgja, végső kétségbeesésében közli, hogy élő adásban lesz öngyilkos. A morbid bejelentés példátlan reakciókat szül - az egész világ a feje tetejére áll…

  • Főbb szerepekben: László Zsolt, Tompos Kátya, Alföldi Róbert, Fehér Tibor

Ma este felnövünk - Március

Repertoárunk levehetetlen darabja a fergeteges Ma este megbukunk. Tavasszal a nagy sikerű komédia alkotócsapatának legújabb agyszüleményét hozzuk el Önöknek, ismét az eredetivel egyező replika produkcióként. Adott egy általános iskola osztály - csupa bumfordi, kibírhatatlan és imádnivaló kölyök - az ő felnőtté válásukat követjük végig két órában. A szórakozás garantált, hiszen bármilyen jól alakítjuk a flegma kamasz vagy a kiégett  felnőtt szerepét, legbelül azért örökre gyerekek maradunk.

 

  • Főbb szerepekben: Liptai Claudia, Tompos Kátya, Sztarenki Dóra, Fehér Tibor, Rada Bálint, Schmied Zoltán

Beszélő fejek - Október

Mit tegyünk, ha a szomszédasszony egy nap megöli a férjét? Hogyan jelentsük fel felebarátainkat? Drukkoljunk-e, ha nyugdíjas édesanyánk váratlanul bepasizik? Hogyan hazudjunk önmagunknak? A karrier érdekében eladjuk magunkat? Alan Bennett meséi hétköznapi emberekről szólnak, akik extrém helyzetekben találják magukat. A négy monológ, hol humoros, hol megrázó, de mindig mélyen emberi. 

 

 

  • Főbb szerepekben: Borbás Gabi, Scherer Péter, Liptai Claudia, Sztarenki Dóra

LIAison - Szeptember 

Képzeljünk el, mondjuk egy társasházat, legyen benne tíz-tizenöt lakás, abban tíz-tizenöt különböző korú, társadalmi helyzetű és családi állapotú nő. Ki boldog, ki csak szeretne, ki boldogtalan, ki bosszúszomjas, ki ábrándozik, ki csalódott, ki tele van tervekkel, ki éppen leszámol velük. És ott egy kitűnő színésznő, aki lakásról lakásra járva, ezer arcát mutatja meg nem csak saját magának, hanem az egész, titkokkal és csodákkal teli női nemnek.

  • Pokorny Lia, Babicsek Bernát

 Várjuk önöket sok szeretettel egész évadban!

 

Puskás Tamás