Színház


Színház a nyár végén

A Városmajorban nap, mint nap újabb élményekben lehet része a színház kedvelőknek. A nagy sikerre való tekintettel több darabot újra műsorra tűztek, így a Volpone-t és a Bonnie & Clyd-ot. Hamarosan megismerjük a Színházi Szemle eredményét is.

John Osborne: Dühöngő Ifjúság - színmű

 Jimmy Porter jazz trombitás, aki cukorkás bódéjából tartja fenn magát és terhes feleségét, Alisont. Sokat vár az élettől, és képtelen elfogadni a társadalmi elvárásokat; nem hajlandó beletörődni, hogy rá is középosztálybeli életmód várhat. A szerző ebben a forradalmi művében saját házasságának élményeit írta meg – alig több mint két hét alatt – amely egy csapásra ismertté és népszerűvé tette őt az egész világon.

A történetben dühös fiatalok jelentek meg, akik új elvárásokkal, új frusztrációkkal és új hangon szóltak hozzá a világhoz. A színdarab hamar klasszikussá vált, több filmes feldolgozást és számtalan színpadi felújítást is megélt.

Nádasdy Ádám új fordításában 

2018. augusztus 21. (kedd) 19.30 — Városmajori Szabadtéri Színpad
 

Billy van Zandt – Jane Milmore: Bocs, félrement! - komédia

Egy nagy lebukás szimfóniája, e-mailekben, telefonokon és csevegő-programokon elbeszélve, színpadra komponálva.

Stephanie boldogan éli a hű feleségek életét: gondoskodik a háztartásról, neveli a gyerekeket - azután egy napon kap saját számítógépet. Be is csap a mennykő. Érkezik egy furcsa üzenet a férjétől, talán nem is neki szánta? Csatlakozik Peg, a legjobb barátnő, hogy bosszút álljon az aljas férfinemen, és George, a legjobb barát, hogy mentse a menthetőt. De ki az a Wanda? Itt valami visszavonhatatlanul félrement.

A nagy sikerű off-Broadway komédia valós történet, valós e-mailekből. Sokan játszhattuk már valamelyik szerepét.

Az Orlai Produkció előadása. 16 éven felülieknek ajánlott!

2018. augusztus 23. (csütörtök) 19:30 - Városmajori Szabadtéri Színpad 

 

Békeffi István – Stella Adorján: Janika - vígjáték két részben

 15 év távollét után hazatér Magyarországra a híres színésznő külföldre távozott férje, hogy a válást elintézze. A színésznő épp egy kisfiú szerepét próbálja otthon, amikor a férje meglátja a karácsonyfa alatt és azt hiszi, Janika az ő gyermeke. A színésznő nem világosítja fel a tévedésről, élvezettel játszik tovább. Csakhogy a férj szimatot fog és egy idő után már nem lehet tudni, ki vezeti orránál fogva a másikat, és hogy Janika, a hirtelen felbukkant kis gézengúz beleegyezik-e, hogy a „szülei” elváljanak. 
A Szolnoki Szigligeti Színház előadása

2018. augusztus 25. (szombat) 19.30 - Városmajori Szabadtéri Színpad

 

Budapest Bár - koncert

A Budapest Bárt nem lehet nem szeretni: el kell jönni a koncertre, hátradőlni, bulizni,  élvezni a zenét és a jobbnál jobb számokat! El lehet hozni a nagyit, az unokát, a barátnőket – garantáltan mindenki jól fogja magát érezni. A zenekar már 10 éve játssza sajátos és merész feldolgozásait, válogat a csodálatos dalkincsből, amit a magyar zeneirodalom ránk hagyott. Sőt, ők is hozzátesznek ehhez az örökséghez: immár 10 album anyagából válogat a rendkívül sokszínű zenekar.

2017. decemberében ünnepelte 10. születésnapját – ebből az alkalomból összegeztek és megújultak: Best of lemezükkel összefoglalták a múltat, és megszületett a Budapest című, új hangvételű lemezük. A lemez nemcsak azért különleges, mert szinte minden dal a fővárosról szól, hanem azért is, mert a számos feldolgozás után túlsúlyba kerültek az új, saját dalok. 

A Budapest Bárt vezetőjének és alapítójának, Farkas Róbertnek eredeti szándéka pontosan az volt, hogy új lendületet adjon a kávéházi cigányzene műfajának, életben tartva és megújítva a régi hagyományokat.

A Budapest Bár cikázik a zenei stílusok között és kiszakít a mindennapokból. Örömzene nyitott füleknek!

A zenekar: Farkas Róbert (hegedű, gitár), Farkas Mihály (cimbalom), Ökrös Károly (harmonika, zongora), Farkas Richárd (bőgő), Kisvári Ferenc (dob) 

Énekesek: Behumi Dóri, Keleti András, Kollár-Klemencz László, Szűcs Krisztián, Tania Saedi és Tóth Vera

www.budapestbar.hu 
www.facebook.com/budapestbarband 
www.youtube.com/budapestbar 
https://instagram.com/budapest_bar

2018. augusztus 26. (vasárnap) 19.30 - Városmajori Szabadtéri Színpad - 120 perc, szünet nélkül

 

Ben Jonson: Volpone - komédia

2018. augusztus 27. hétfő, 19:30 - Városmajori Szabadtéri Színpad

 

Bonnie & Clyd - musical

Az örökzöld gengszterlegendából készült népszerű Brodway-musical a bemutató nagy sikerére való tekintettel visszatér a Városmajori Szabadtéri Színpadra!
Júliusban mutatta be Magyarországon először a Szabad Tér Színház a Bonnie és Clyde gengszterpáros életéből készült népszerű Broadway-musicalt, amely nyár végén még kétszer látható a budai színpadon!

 

Bonnie és Clyde híres-hírhedt gengszter-szereleme körül már akkor hatalmas kultusz keletkezett, amikor az elvadult gyilkos szerelmespár tagjai, Bonnie Elizabeth Parker és Clyde Chestnut Barrow még aktívak voltak. A sajtót és a közbeszédet élénken foglalkoztatta az őket övező minden kis mozzanat, valósággal ünnepelték őket, haláluk után pedig gyorsan legendává váltak. A Warren Beatty és Faye Dunaway főszereplésével készült, mára kultikussá vált, 9 Oscar-díjra jelölt film, valamint a legendás életepizódok alapján készült el 2011-ben a sikergyanús Broadway-musical, mely keveri a különböző műfajokat: a zene, a mozgás és az érzelmes prózai jelenetek mellett filmes bejátszások gazdagítják nemcsak a látványt, hanem a történetet is. 

 

A Szabad Tér Színház bemutatója a Színház-és Filmművészeti Egyetem és a debreceni Csokonai Színház együttműködésével.

A Music Theatre International (Europe): www.mtishows.eu céggel kötött szerződés alapján a Hartai Zenei Ügynökség közreműködésével kerül színpadra a mű.

Szövegkönyv: IVAN MENCHELL
Dalszöveg: DON BLACK
Zene: FRANK WILDHORN
Fordította: HUBAI GERGELY

2018. augusztus 28. és 29. (kedd és szerda) 19.30 - Városmajori Szabadtéri Színpad

 

Nézőművészeti Kft.: EztRád - zenés alternatív társadalomkritika

„Előadásunk egy zenés színházi kísérlet a világról alkotott benyomásaink alapján. A nézővel való aktív játék sok humorral, zenével és talán annál is több felkiáltó- és kérdőjellel.” (Nézőművészeti Kft.)

Sokak nagy kedvence, az egyedi humorukról ismert Kapa-Pepe páros társulata, a nevében is sokat mondó Nézőművészeti Kft. először hozza el egyik népszerű előadását a Városmajor színpadára. A rendhagyó, zenés esztrád-betétekből álló műsor a tévékapcsolgatáshoz hasonlító, egyedi dramaturgián alapul, miközben ömlik ránk a kicsavart valóság, melyen egyszerre gondolkozunk el és szórakozunk önfeledten.

Az előadás szövegének létrehozásában Csányi Vilmos, Dragomán György, Tasnádi István, Vinnai András és Háy János is közreműködött.

Az előadás elnyerte a 2016-os Vidor Fesztivál különdíját!

A Nézőművészeti Kft és a Szkéné Színház közös előadása.

2018. augusztus 30. (csütörtök) 19.30 - Városmajori Szabadtéri Színpad  100 perc, szünet nélkül

 

Symphomix - nyárzáró koncert

A nyárzáró nagykoncerten az In Fusion Trió és a Heureka Pop Orchestra sztárvendégeikkel együtt új megvilágításba helyezik a mai mainstream popzenét!

A looper zenekar szimfonikus kísérettel és sztárénekesekkel helyezi új hangzásvilágba az elmúlt évtizedek legnagyobb popslágereit, valamint énekes sztárvendégekkel felcsendülnek Avicii, a Swedish House Mafia, Loreen slágerei is. A koncert különlegessége, hogy nemcsak a mai modern pop zenékhez nyúltak a zenészek, hanem Beethoven híres dallamát is átvarázsolják saját hangzásvilágukba.

Szirtes Edina Mókus a koncert sztárvendégeként üde színfoltja lesz sajátos zenei világával, melyet a szimfonikus zenekar és a looper zenekar kísér egyszerre.

Zárjuk együtt a nyarat egy valódi zenei csemegével, és egy nagy szabadtéri szórakozással!

Közreműködnek: az In Fusion Trió és a Heureka Pop Orchestra

Sztárvendégek: Horányi Juli és Szirtes Edina Mókus

Vezényel: Grünvald László

Zenei producer: Lombos Pál

 

2018. szeptember 01. (szombat) 19.30 - Városmajori Szabadtéri Színpad - 110 perc szünet nélkül