Színház


Városmajori Színházi Szemle 2018

Az elmúlt év hat legjobb nem budapesti, szórakoztató, mégis magas művészi igénnyel színre vitt előadása került az idei Szemle versenyprogramjába. A közönség ezeket láthatja a nyár folyamán.

A 2018-as Városmajori Színházi Szemle versenyprogramja keretében idén újabb hat város hat legjobb szórakoztató előadását tekinthetik meg az érdeklődők. A figyelemre méltó szakmai esemény azokat is egészen biztosan felvillanyozza majd, akik nyáron sem tudnak színház nélkül élni. Az előadásokat Bozsik Yvette, Mohácsi János, Alföldi Róbert, Rusznyák Gábor, Béres Attila és Simon Kornél rendezték.

Agatha Christie: A vád tanúja - krimi

2018. június 15. (péntek) 19.30 - (2 óra 30 perc egy szünettel)

A világ egyik leghíresebb bűnügyi története amolyan "tárgyalótermi krimi". Egy gazdag asszony meggyilkolása, illetve az utána következő bírósági tárgyalás a témája. A mesterien alkalmazott sok csavar következtében nehéz eldönteni, hogy a vádlott bűnös vagy sem. A mű népszerűségét fokozta az 1957-ben bemutatott legendás film.

Fordította: Dedinszky Zsófia

A Győri Nemzeti Színház előadása. A színdarabot Magyarországon a Theatrum Mudi Színházi és Irodalmi Ügynökség képviseli.

László Miklós: Illatszertár - romantikus komédia

2018. június 20. (szerda) 19.30

László Miklós „békebeli” romantikus komédiája igazi örökzöld, egyike azon kevés magyar vígjátéknak, amely a határokon túl is sikert sikerre halmoz, népszerűsége lassan száz éve töretlen a nemzetközi porondon is.

A félreértéseken alapuló, érzelmes és mulatságos történet számtalan feldolgozást ért meg. A karácsony előtti nosztalgikus történetben egy drogéria agyonhajszolt alkalmazottai keresik a párjukat, és helyüket az életben, sok más magányos, elfoglalt emberhez hasonlóan - egy ismeretlen, sosem látott partnernek küldött levelek útján…

Az előadást a rendező személye teszi igazi különlegességgé: a sokszoros díjnyertes Mohácsi János közel két évtized után tért vissza Nyíregyházára, hogy megrendezze ezt a darabot.

A Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház előadása.

John Kander – Fred Ebb – Jor Masteroff: Cabaret - musical

2018. június 23. szombat, 21.00

1931. Berlin, Kit Kat Klub. Odakint már a nácik dáridóznak, idebenn, a klubban folyamatos a „kabaré”: örök éjszaka és szabadság, szerelem és ártatlan bujaság… Itt találkozik a magányos, fiatal író és a Nő, az igazi.
A világhírű, látványos musicalt most Bozsik Yvette rendezésében láthatja a budapesti közönség.

A Kaposvári Csiky Gergely Színház előadása.

Neil Simon: Furcsa pár- vígjáték

2018. június 26. kedd, 19.30

Ez egy fergeteges vígjáték a magányról, barátságról, férfi-nő kapcsolatokról. A darab egy nagyon is valós magánéleti válsághelyzetet tár fel, úgy, hogy közben magunkon is képesek vagyunk nevetni. 

A Miskolci Nemzeti Színház előadása.

A színdarab Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre. A Műfordítás a Proscenium Szerzői ügynökség Kft. engedélyével kerül előadásra.

Molière - Mohácsi testvérek: A képzelt beteg - komédia

2018. június 29. (péntek) 19.30

Pontosan tudjuk, hogy korunk gyógyulni vágyó internet felhasználói mi mindenre képesek, hogy visszanyerjék hőn áhított egészségi állapotukat. Nem lesz hát idegen a történet címszereplője: a vagyonos párizsi polgár, a gyógyíthatatlan hipochondriában szenvedő Argan, aki a küszöbét átlépő valamennyi „csodadoktor” által meghatározott, nem ritkán egymásnak ellentmondó orvosi instrukciókat szigorúan betartva él.

A Kecskeméti Katona József Színház előadása.

Ben Jonson: Volpone - komédia

2018. július 3. (kedd) 21.00 (130 perc szünet nélkül)

A Shakespeare-kortárs Ben Jonson színműve, a Volpone vagy a pénz komédiája (1606), az angol irodalom egyik legtöbbet játszott, legjelentősebb komédiája.
A mohóság, a pénzéhség e kíméletlenül mulatságos, kegyetlen szatírájában a beszélő nevű szereplők: Volpone - a nagy róka, Moska - a légy, Corbaccio - a varjú, Corvino - a holló elnyerik méltó jutalmukat, azaz a büntetésüket, de nem úgy, ahogy reméljük és várjuk, mert az élet más eszközökkel dolgozik...
A cím és főszerepben Jordán Tamás, rendező:  Alföldi Róbert.

 Az előadás megtekintése 16 éves kortól ajánlott!

A szombathelyi Weöres Sándor Színház előadása.

https://www.szabadter.hu/