Zene


24K Magic World Tour: Bruno Mars

Bruno Mars vadonatúj, 24K Magic című albuma tavaly november 18-án jelent meg. Majd a varázslat idén március 28-án kezdődött a belga Antwerpenben és 85 koncert követi majd az év végéig a két kontinensen, Európában és Észak –Amerikában.

A többszörös Grammy-díjas, milliós lemezeladásokkal büszkélkedő énekes, Bruno Mars, az elmúlt évek egyik legsikeresebb előadója, Budapesten május 30-án lép színpadra a Papp László Budapest Sportarénában.

A varázslat március 28-án indult a belga Sportpalotában, Antwerpenben. Júniusig az európai turné megáll többek között Londonban, Párizsban, Madridban, Zürichben, Koppenhágában és Berlinben is. Az észak-amerikai rész július 15-én indul Las Vegasban, a T-Mobile Arenaban, hogy 45 amerikai és kanadai város után egy négy estés finálét tartson novemberben a los angeles-i Forumban. A teljes turnén Anderson .Paak és zenekara, a The Free Nationals, nyitja majd az estét előzenekarként. További részletek a turné hivatalos honlapján, az énekes oldalán találhatóak.

A 24K Magic World Tour Bruno Mars első koncertkörútja az óriási sikerű 2013-as Moonshine Jungle World Tour után, amelyre több mint 2 millió belépőt adtak el világszerte és 155 teltházas koncerttel büszkélkedhetett, köztük a budapesti előadással is, amire hónapokkal korábban elfogyott már minden jegy.

A budapesti koncertről:

www.livenation.hu

www.ticketpro.hu

Bruno Mars-ról:

Többszörös GRAMMY® nyertes, és összesen húszszoros GRAMMY® jelölt. Harmadik albumának megjelenésésig Bruno Mars több mint 170 millió kislemezt és 26 millió albumot adott el, bekerülve ezzel minden idők legjobb eladásait produkáló művészek körébe. A kritikusok által is nagyra tartott énekes, dalszerző, producer, rendező és zenész szinte minden dalával uralta a slágerlistákat. Uptown Funk című kislemeze a 2010-es évek leghosszabb ideig slágerlista vezető felvételévé vált, a Billboard 57 éves története során csupán 9 másik dal tudott szintén 14 hétig első lenni. A dal nyert többek között 3 Grammy-díjat - köztük az Év Felvételéért -, valamint az MTV Video Music Award Legjobb Videó díját is megkapta.

Bruno Mars idén februárban tért vissza a Super Bowl szünetében Beyoncé-val és a Coldplay-jel közös fellépésével, amivel újabb rekordot írt: ő lett minden idők legfiatalabb Super Bowl előadója. Első öt #1 slágerlista helyezését csak Elvis Presley érte el nála gyorsabban a zeneiparban. Énekesként, dalszerzőként vagy producerként Bruno Mars eddig 35 “Hot 100” felvétellel büszkélkedhet.