Zene


A Foo Fighters 20 év után visszatér Budapestre

Az utolsó nagy amerikai stadion-rock banda 20 év után visszatér Budapestre:  a Foo Fighters 2017. június 26-án ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában.

A Nirvana karizmatikus dobosa, Dave Grohl által alapított zenekar jelenleg az egyik legnépszerűbb rock banda a világon.  A név a második világháborús 'foo fighter' kifejezésből származik, amit a titokzatos légi jelenségekre használtak

Az 1995-ben debütáló Foo Fighters album megjelenését követő évtizedekben Dave Grohl, Taylor Hawkins, Nate Mendel, Chris Shiflett és Pat Smear kihagyhatatlan csapattá vált a legnagyobb fesztiválokon éppúgy, mint stadion- és arénaturnéik alkalmával.

A banda lenyűgöző életművel rendelkezik, eddig megjelent nyolc albumuk a világ szinte összes országában arany- és platinalemez státuszt ért el. Nyertek 11 Grammy- és 4 Brit Awards zenei díjat, és több mint 25 millió lemezt adtak el.

Ráadásul koncertjeik maratoni hosszúságúak, amelyek gerincét rock-himnusszá vált dalaik, mint az Everlong, Monkey Wrench, My Hero, Learn To Fly, All My Life, Best Of You, The Pretender, Walk, vagy a Something From Nothing alkotják.  24-27 számot játszanak monstre bulijaikon, amikről mindenki ódákat zeng, igazi koncertzenekar. A frontembert az sem zavarta különösebben, hogy 2015-ben egy göteborgi koncert közben eltörte a lábát. Egy órás gyors ápolás és gipszelés után visszatért a színpadra, lenyomta a bulit. Igaz, utána pár koncertet lemondtak, de egy neki készített speciális trónszékben ülve a turnét befejezték.

A budapesti koncertre a normál állójegyek mellett 6 különböző árkategóriájú ülőjegy kapható. A  jegyek már elérhetőek mindenki számára a www.livenation.hu és a www.ticketpro.hu oldalakon keresztül.

További info:

www.foofighters.com

facebook.com/foofighters

twitter.com/foofighters

www.livenation.hu 

www.ticketpro.hu