Zene


A Killswitch Engage harmadszorra is visszatér Budapestre

2008 és 2016 után a a világ egyik legjobb metalcore bandája koncertet ad az Akváriumban.

A Killswitch Engage amerikai metalcore együttes, a massachusettsi Westfield-ből, az Overcast és az Aftershock bandák megszűnését követően alakult meg 1999-ben. A jelenlegi felállásban az énekes Jesse Leach, a basszista Mike D'Antonio, a gitárosok Adam Dutkiewicz, illetve Joel Stroetzel, a dobos pedig Justin Foley.

A banda a 2004-ben kiadott The End of Heartache lemezével vált igen népszerűvé, amely aranylemez lett az USA-ban 500.000 eladott példányszámmal. A címadó számot Grammy-díjra is jelölték.

A csapat sikerrel lépett fel már a legnagyobb fesztiválokon; úgymint a Soundwave Festival, Wacken Open Air, Reading and Leeds Festivals, Ozzfest, Download Festival, Rock on the Range, Rock Am Ring, Mayhem Festival, Monsters of Rock, Pointfest, Knotfest és a Heavy MTL.

A Killswitch Engage több mint 4 millió albumot adott el idáig csak az Egyesült Államokban, és az amerikai heavy metal újhullámos képviselőiként tartják őket számon. A Killswitch Engage elsősorban metalcore-t játszik, a hangzást extrém metal és hardcore elemekkel kiegészítve. Többször nevezték már őket a metalcore egyik alapítójának is.

Az együttes jelenleg nyolcadik albumának felvételein dolgozik, ami 2018 folyamán fog megjelenni.

A budapesti koncertre 2018. június 16-án kerül sor az Akváriumban.

Jegyek: www.livenation.hu  és a www.ticketpro.hu

További infó: http://www.killswitchengage.com www.livenation.hu www.ticketpro.hu