Zene


A legenda visszatér! Deák Bill Gyula 70 - Nagykoncert

 „Azzal foglalkozom, amit a világon a legjobban szeretek, ez pedig a zene, a színpad, a közönség. Ez engem boldog és mérhetetlenül gazdag emberré tesz!”

Deák Bill Gyula „a magyar blueskirály”, de Bill Kapitány vagy csak Bill, igazi jelenség a zenei piacon, 1968 óta aktívan zenél.

70. születésnapja alkalmából fantasztikus nagykoncertre készül. Vendégei között élvezhetjük Hobó és Ganxta Zolee varázslatos muzsikáját. "A magyar blueskirály"; az egyetlen hazai énekes, akinek amerikai kritikusok szerint "fekete hangja van." Megkérdőjelezhetetlen tehetsége nemcsak itthon tette ismerté és népszerűvé, hanem nemzetközi szinten is igen magasan jegyzik, igazi ikon az ikonok között.

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=7qgl-0-OCdI

Az ART ANZIX SZÍNHÁZ bemutatja: A legenda visszatér!

Papp László Budapest  Sportaréna 2018. november 9. 20 óra

 

A többszörös arany-, platina és gyémántlemezes énekes a koncerten több évtizednyi zenei időutazásra invitál. A híres művész színes repertoárjából örökzöld dalait mára már 3 generáció énekli.

Mint elmondta, a koncerten várható majd például a Rossz vér, Kőbánya blues, Felszarvazottak balladája, és megelevenedik Torda alakja is az István a Királyból. Az összes munkájából 28 dalt választott, ezekből kerül be jó néhány a koncert programjába. Felidézte a Kőbánya Blues egy feldolgozását, amit Ganxta Zolee rappelt, ez most is hasonlóan fog elhangzani közös produkcióban.

Megtudhattuk Billtől, hogy készül új lemez a jövőben, azonban a koncertre nem írt vadi új dalokat, tehát a már ismert nótákat fogjuk hallani.

Tisztelgünk a munkássága előtt, egyszerűen szeretjük!

Guba Gábor főszervező, Deák Bill Gyula és Ganxta Zolee

Ganxta megerősítette, a közös produkciót már próbálják. Régi barátja Billnek, s most vendégként fellép a koncertjén.  A Deák Bill Blues Band megtanulta a Kartel két dalát, ezek is el fognak hangzani Zolee és Big Daddy Laca előadásában.

Hobó számai meglepetésként fognak szolgálni a közönségnek.

És, ami még érdekes, lehet még egy vendég a színpadon, ha sikerül fölcsalogatni: egy cuki háromlábú kutya.

Fergeteges és nagyon jó hangulatú koncertet ígérnek a szervezők.

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=hGjWpAoLFec

Jegyek itt: http://www.eventim.hu/hu/eloadok/deak-bill-gyula-368/profile.html

 

Déák Bill Gyula:

A kőbányai Sztár együttesben külföldi dalok éneklésével kezdte. Később, mint jazzénekes a Napsugár, a Wanderers és a Loyd együttes tagja.
1979-1985-ig a Hobo Blues Band tagja volt, ezután szólópályára lépett. Megalapította a Bill és a Box Company-t Bencsik Sándorral, a P. Mobil és a P. Box egykori tagjával.
Fellépett az István, a király című rockoperában Torda, a Táltos szerepében. 1983-ban, az Itt élned, halnod kell, a János vitéz, a Jézus Krisztus szupersztár című musicalekben láthattuk.
1983-ban Rossz vér címmel jelent meg első szólólemeze.
1986-ban Bill Kapitány Blues Cirkusza és a Mindhalálig blues című önálló albumokkal jelentkezett. (Ezeket a lemezeket 2001-ben újra megjelentették CD-n és kazettán.)
1987-ben a Deák Bill Blues Band vezetője lett. Dániában és az egykori Nyugat-Németországban is fellépett.
Filmszerepet kapott a Kopaszkutya című Szomjas György filmben.
A 90-es évektől vidéken és a fővárosban is nagy sikerrel koncertezik folyamatosan együttesével, a Deák Bill Blues Banddel.
Az 1993-as Bűnön, börtönön, bánaton túl című lemeze megjelenése után 6 évig új lemezt nem készített, de együttesével rendszeresen koncertezett.
Bort, bluest, békességet című albuma 1999-ben jelent meg. Stílusa változatlan, tehát régi szokásához híven, a tőle megszokott blues: rhytm and blues műfajt hallhatjuk albumán.
2008. áprilisában, 9 év után jelent meg a következő lemez, Hatvan csapás címmel. Még ebben az évben, december 19-én születésnapi jubileumi nagykoncertet tartott a Körcsarnokban. Erről DVD jelent meg, mely hatalmas sikernek örvendett.

Díjak, elismerések:

2007-Blues Patika Életmű-díj

2008-Pont FM Életmű-díj

2009-Fonogram Életmű-díj

2012-Magyar Érdemrend Lovagkereszt