Zene


A Metallica hamarosan az Arénában

Nyolc év után a zenekar visszatér Magyarországra, április 5-én koncertet ad a Papp László Budapest Sportarénában. A fellépések európai része két bulival indult Amszterdamban, a Ziggo Dome-ban, tavaly.

A Metallica Hardwired… To Self-Destruct című új albuma világkörüli turnéjának koncerthelyszíni listája végleges, nem kerülnek be további fellépések. A teljes európai koncertkörúton a norvég Kvelertak az előzenekar.

Ez a banda is járt már nálunk, a műfaj rajongói jól ismerik.

Minden megvásárolt koncertjegy mellé ajándék Hardwired…To Self-Destruct album jár választhatóan, digitális vagy CD formátumban. A beváltás részleteit a jegyvásárlásnál kapott visszaigazolás tartalmazza. Amennyiben a jegyvásárló már rendelkezik az albummal, úgy a lehetőség átruházható, ennek részletei a beváltási honlapon megtalálhatóak. CD formátum választása esetén a kiszállítási díjat a jegytulajdonos fizeti.

A zenekarral közösen a CID Entertainment 3 különböző VIP csomagot is ajánlott a koncertekre, amelyek a prémium jegyek mellett olyan további különleges élményeket és szolgáltatásokat tartalmaznak. Például a kapunyitás előtti bejutás lehetősége az arénába, a Memory Remains elnevezésű zenekari kiállítás megtekintése vagy találkozás a bandával. További részletek a CID Entertainment honlapján, a budapesti koncert kapcsán pedig itt találhatóak.

A Hardwired...To Self-Destruct album 2016. november 18-án jelent meg a banda saját kiadója, a Blackened Recordings gondozásában. Rögtön a slágerlisták első helyére ugrott az egész világon, több mint 800.000 példányt eladva csak az első héten. A lemez producere James Hetfield és Lars Ulrich mellett Greg Fidelman volt, az album pedig többféle formátumban is megvásárolható a www.metallica.com oldalon.

A Hardwired...To Self-Destruct album többek között az alábbi kritikákat kapta:

The New York Times: "A Metallica felvállalta a felnőttkort, visszanyerte zenéje keménységét, miközben elhagyja a fiatal banda kontrollálhatatlan imidzsét.” Rolling Stone: “A Metallica »Hardwired« anyaga felvillantja a jó kis nyolcvanas évekbeli terrort.”  Decibel: "A Metallica tökéletesen egyensúlyozik az örökség, a hosszú élet és a meghosszabbítás között a Hardwired...To Self-Destruct albumukkal." Kerrang!: "Ez a Metallica galvanizálta, megújította és újra felfedezte önmagát. Ez a legjobb anyag, amit a Fekete album óta csináltak? Igen." The Guardian: "A Metallica elkészítette az elmúlt 25 évük legjobb lemezét." NME: "A Metallica egyszerre életerős és újító." San Jose Mercury News:  "A Metallica még egyszer le tudott tenni az asztalra egy olyan albumot, ami milliók életét és hangulatát határozza meg."

A budapesti koncertre jegyek korlátozott számban még kaphatóak a www.livenation.hu és www.ticketpro.hu oldalakon keresztül. A VIP csomagok szintén elérhetőek, részletek itt találhatóak.

További infók a Worldwired Tour kapcsán:

www.metallica.com      

facebook.com/metallica

twitter.com/metallica

Instagram.com/metallica

További infók a budapesti koncert kapcsán:

www.livenation.hu

www.ticketpro.hu