Zene


A Rag'n'Bone Man Grande Reserve hamarosan Budapesten

Rag’n’Bone Man első nemzetközi turnéja már februárban elkezdődött, így Budapestre az európai turné vége felé jön. Pár héttel utánunk már az amerikai sportcsarnokokban mutatkozik be élőben a közönségnek az elmúlt évek legnagyobb angol felfedezettje,

majd a nyár második felében az európai fesztiválokon tér vissza a kontinensre.

Multiplatina eladású albuma, a Human dalait előadva Rag’n’Bone Man 20 európai országban lép fel idén februártól májusig. A turné Franciaországban kezdődött februárban, és május 13-án ér véget Isztambulban, miközben eddigi legnagyobb koncertjét adta Londonban.

A Human elképesztő világsikere évekig tartó folyamatos fellépéssorozatot jelent Rory számára. Éppen csak betöltötte 15. életévét, amikor elkezdett rappelni szülővárosában, Uckfieldben, és 19 volt, amikor apja ösztönzésére elkezdett bluest énekelni.

Csatlakozott egy brightoni hip-hop csapathoz, a The Rum Committee tagjaihoz, akiknek már rendszeresen volt Londonban is fellépésük. Blues Town, Wolves és Disfigured EP-i megjelenése hozzájárultak ahhoz, hogy tömegek keresték az egész országban, és már karrierje kezdetén masszív rajongótáborral rendelkezett.

Eddig Rory nyert két BRIT díjat – elsőként nyerte meg ugyanabban az évben a BRIT Kritikusok és a Legjobb Új Művész díját is -, csinált egy teltházas turnét Európában és Angliában, ahol 3 koncertet adott zsínórban a legendás O2 Brixton Academy-n, valamint fellépett a The Graham Norton Show, a Comic Relief, a Later with Jools Holland, valamint a Jimmy Fallon és az Ellen DeGeneres showkban.

A Grande Reserve turné felszerelését 2 kamion és 2 busz szállítja, 24 főből áll az utazó stáb, amihez Budapesten 25 magyar is csatlakozik majd az építésnél.

Az énekesnek és csapatának nincsenek extra kérései, csupán annyit szeretnének, hogy a lehetőségekhez képest a szervezők próbálják minél otthonosabbá tenni az öltözőt és a színfalak mögötti részt, növényekkel, bútorokkal és vidám kiegészítőkkel.

Mostani turnéján, a legtöbb helyen Budapesthez hasonlóan, 4-5 ezres közönség előtt lép fel, a kritikák pedig egybehangzóan dicsérik koncertjeit. 20-21 számból álló zenei programja előtt minden helyszínen egy közel 2 órás próbát tartanak délután, amivel nem csak a hangosítást állítják be, de folyamatosan újabb ötleteket próbálnak ki, és akár építenek be az esti showba.

Bár látványban szándékosan visszafogottabb a produkció, hogy minél inkább a zene érvényesüljön, azonban játszanak a különböző fényhatásokkal.

Az estét Alberta Cross nyitja majd, mint eddig is a koncertturnén.

Ez a Londonban alakul indie rock csapat a svéd Petter Ericson Stakee gitárosból és angol barátaiból áll. Turnéztak már sok híres csapattal. Dalaik pedig olyan sorozatokban csendültek fel, mint a Kaliforgia, Kemény motorosok vagy az Édes, drága titkaink. Itt az ideje, hogy végre élőben is megmutassák magukat a magyar közönségnek!

Utána lép színpadra Rag’n’Bone Man és csapata.

A május 4-i Aréna koncertre jegyek korlátozott számban még kaphatóak a www.livenation.huoldalon keresztül és a Ticketpro országos hálózatában.

További infó: www.livenation.hu www.ticketpro.hu