Zene


A Rolling Stones nemet mondott Donald Trumpnak

A brit rocklegendák különös kérést, pontosabban közlést intéztek a republikánus jelölthöz.

Az amerikai elnökválasztás már javában zajlik, a jelöltek pedig mindent bedobnak, egy-egy jól sikerült turné érdekében. Donald Trump azonban rossz lóra tett, amikor politikai kampányához a Rolling Stones zenekar Start Me Up és You Can’t Always Get What You Want című dalait választotta.

A banda ugyanis nem sokkal azután hogy arról értesült, hogy ikonikus számaikat politikai kampányok aláfestő zenéjeként alkalmazzák, felkereste a dolog kiötlőjét, azaz Donald Trump-ot, és felszólította arra, hogy többé ne használja hivatalos eseményen a zenekar szerzeményeit.

Az együttes egy felháborodás szagú közleményt is kiadott az üggyel kapcsolatban, amelyben többek közt azt írják, hogy „a Rolling Stones soha nem adott engedélyt arra Donald Trump-nak, hogy kampányolásához használhassa a dalainkat, ezért azonnali hatállyal fel kell függesztenie azok felhasználását.” Egyébként, Neil Young, Adele és Steven Tyler az Aerosmith frontembere is azonos dolog miatt kereste meg Trumpot.

Noha a zenészek amúgy nem tilthatják meg azt, hogy dalaikat politikai kampányokhoz használhassák, megkérhetik az adott személyt, hogy mellőzze az ő szerzeményeiket a továbbiakban. A repertoárt így operákra és Elton John néhány számára szűkült.

 

Kép: 1