Zene


Az Enigma járt itt

Személy szerint mindig örülök, ha egy jó banda a régmúltból ismét összeáll. Bizonyára ez nem tart örökké, de az Enigma a világturnéja során itt járt Budapesten.

Élőben hallhattuk az eredeti felállás szereplőit, Andru Donalds, Angel X és a szépséges Fox Lima személyében.

Andru Donalds

A világszerte toplistás slágerek, mint a RETURN TO INNOCENCE, GRAVITY OF LOVE, 7 LIVES, MANY FACES és az ENIGMAS SOCIAL SONG mind elhangzottak, sőt sok más zenetörténeti mérföldkőnek számító dal is -  teljesen élő koncert formájában, új és friss hangokkal elegyítve.

 

Az Enigma hangzás mindig speciális, felismerhető és – szinte – benne marad a fülünkben, lelkünkben. A csapat számos organikus, kézzel játszott hangszerből állt össze, mint például ütős hangszerek, furulya és gitár. Az eredeti Enigma hangokhoz egy vonós zenekar és egy rock banda társult, a különleges hangzást felerősítve.

Angel X és a szépséges Fox Lima

A dalok pedig zenei stílusok hatásos keverése: gregorián zsolozsmázás, etnikus zsoltáréneklés, templomi harangozás, orgonazene és az ehhez hasonló hangszerek nagyon különleges, hangulatos hatást érnek el.

Andru Donalds egy csodálatos koncertet és egy felejthetetlen utazást ígért a hangok és látványok lenyűgöző világába eddig még sosem hallott egyedi hanggal.

Ezt meg is tartotta a csapat. Elvitt minket csodás helyszínekre a zenéjével: a régmúlt középkorba, vagy a jövő fantasy világába.

 

A koncert a Danubius Music szervezésében valósult meg.

 

Fotó: Tihanyi Mónika