Zene


Bródy János koncertjével zár a Fesztiválkatlan

Aktualitásukat ma sem vesztő örökzöld dalokkal érkezik Bródy János a Tokaj Fesztiválkatlanba szeptember 1-jén. A Ráadás című lemeze után, tavaly mutatta be azonos című koncertjét, amelyet most a tokaji közönségnek is előad. Koncertje méltó zárása lesz mind az idei nyárnak, mind a Fesztiválkatlan idei szezonjának

Amikor a Kossuth-díjas Bródy János és Szörényi Levente 2010-ben megkapta a Fonogram Életműdíjat, néhány percig úgy tűnt, hogy mindketten a visszavonulás gondolatával foglalkoznak. Ekkor jelentette be Bródy János, hogy egy pályafutását összegező albumot tervez, ami 2011-ben „Az Illés szekerén” címmel jelent meg. Annak ellenére, hogy a hivatalos média támogatását mellőznie kellett, hamarosan dupla platina példányszámot ért el és 2012-ben az Év Lemeze elismerést is kivívta.

A követők és rajongók népes tábora kitörő örömmel vette tudomásul, hogy a mester újra lendületbe jött, így a koncertek hangulata felforrósodott. Közeledett a 70. évforduló, s ebből az alkalomból barátai és tisztelői rábeszélték egy nagyszabású jubileumi koncertre, és egy reprezentatív 5 lemezes bakelit (vinyl) összeállítást terveztek a legjobb Bródy dalokból. Ennek 5. lemeze vadonatúj és néhány újraértelmezett dallal a „Ráadás” címet kapta.  A Ráadás album 2016 elején CD formában is forgalomba került, néhány hét alatt aranylemez lett. A múlt ősszel, a Budapest Kongresszusi Központban tartott dupla koncert alkalmával, átvehette a Ráadás album után járó platinalemezt is.

A „Lesz még egyszer” címmel az Arénában tartott születésnapi koncert felejthetetlen élményt jelentett minden résztvevőnek, és Bródy János koncertfellépései iránt az érdeklődés soha nem látott magasságokba ívelt. Telt házas koncertek jelzik az életműből válogatott újabb valamint régebbi legendás dalok sikerét, és az új összeállítású zenekar, Kirschner Péter vezetésével, országszerte elnyerte a közönség elismerését. A fellépéseken a közönség nem szűnt meg követelni az újabb és újabb ráadásokat, amire Bródy János egyszer ironikusan megjegyezte, mostantól minden koncert már Ráadás lesz.

Sokak kérésére a legendás művész Ráadás koncertje Tokajban, a Katlan színpadán. Reméljük, hogy újra jól fogjuk érezni egymást ezen az estén, ahol Bródy János két órán keresztül megosztja velünk dalokba foglalt véleményét szerelemről, barátságról, küzdelemről, szabadságról, magánéletről és köztársaságról.

 

Bródy János a mai napig hűséges maradt önmagához, 8 önálló nagylemez és aktualitásukat ma sem vesztő örökzöld dalok bizonyítják, hogy szerzői és előadói tehetségével hitelesen és mindenki által érthetően fogalmazza meg nemzedékének álmait és csalódásait. A könnyűzene gyorsan forgó színpadán Bródy János megmaradt örök Tininek, aki hetvenévesen is hetvenkedés nélkül áll ki a színpadra. Miközben dalokba fordult költészetével elvarázsolja, a rá jellemző iróniával kijózanítja a szebb és igazságosabb világról álmodókat.

 

Jegyek: https://fesztivalkatlan.hu/event/brody-janos-koncert/