Zene


Budapestre érkezik az élő Elvis show és Priscilla Presley

A világ talán legkülönlegesebb zenei produkciója, a The Wonder of You Budapestre látogat. A Rock and Roll királya, Elvis hangját egy teljes szimfonikus zenekar kíséri majd, és a koncerten megjelenik a világsztár özvegye, Priscilla Presley is.

2018. június 6-án a Papp László Budapest Sportarénában a magyar közönségnek is lehetősége lesz arra, hogy élő koncertélményként élvezze a földkerekség egyik legnagyobb hatású szólóénekesének előadását.

Elvis Presley a világ legsikeresebb szólóénekese, valódi ikon, aki egymilliárd albumot adott el, így méltán nevezik a Rock and Roll királyának. Dalai egy különleges koncert keretein belül, eredeti formájukban elevenednek meg, és mindezt a hazai közönség is élvezheti, jövőre ugyanis Magyarországra látogat a The Wonder of You produkció.

Hazánkba érkezik Elvis özvegye is, a Dallas és a Csupasz pisztoly sorozatok sztárja, Priscilla Presley. Az Elvis Presley Enterprises társ-alapítója és egyben a show executive producere így nyilatkozott. „Nagyon boldog vagyok, hogy életre kelthetjük Elvis dalait a színpadon. Tudom, hogy felejthetetlen élmény lesz azoknak, akik soha nem látták őt élőben, de azoknak is, akik igen" - mondta a színésznő, producer, író és üzletasszony.

Priscilla Presley a Budapestre érkező show színpadra állításában is részt vett, sőt, maga is megjelenik majd a koncerten, és eddig nem hallott titkokat árul el közös életükről, továbbá arról, hogyan születtek meg a király legismertebb dalai.

A show részeként a közönség egy hatalmas kivetítőn élvezheti az eredeti videó- és hangfelvételeket Elvisről, a király csodálatos hangját és a legnagyobb slágereit, amelyek a legkülönbözőbb műfajokban - gospel, country, ballada - szólalnak meg élőben, egy teljes szimfonikus zenekar kíséretében.

Tények és adatok Elvis Presleyről

  • Elvis nevéhez 150 album és kislemez köthető, több mint 700 dalt vett fel az élete során
  • 14 alkalommal jelölték Grammy-díjra, hármat meg is kapott, valamint odaítélték neki a Grammy életműdíját is
  • Elvis és Priscilla 1959-ben találkoztak Németországban, amikor az énekes az amerikai hadseregben szolgált
  • Huszonévesen Presley nevét már egész Amerika ismerte, első szólólemeze, a Heartbreak Hotel, hatalmas sikert hozott. Alighanem ő volt az első kiskatona, akinek laktanyába vonulására több tucat újságíró és fotós volt kíváncsi
  • Elvis 636 teltházas koncertet adott Las Vegasban
  • Soha nem lépett fel élőben Európában

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=Iz7FMWoTFRQ

Elvis on Tour 06. 06. 2018. – Budapest

Elvis unokák

Elvis két felnőtt unokája, Riley és Benjamin Keough, ahogy idősödnek, úgy válnak egyre élesebbé rajtuk legendás nagyapjuk vonásai.

Riley az ismertebb, feltörekvő színésznőként már olyan filmekben játszott mint a Runaways - Rocker csajok, A jó orvos, Jack&Diane és a Magic Mike Matthew McConaughey és Canning Tatum oldalán. Bár Lisa Marie Presley és Danny Keough lányaként felnőtt 28 éves nő - akinek Michael Jackson volt az első, Nicolas Cage pedig a második mostohaapja -, ő maga a született elegancia és visszafogottság.

Az 1992-ben született, kimondottan visszahúzódó és titokzatos Benjamin Keough döbbenetesebben hasonlít a Királyra. Olyan aura veszi körbe a fiatalembert, amely édesanyjára is hatással van. - Istenem, ott álltam a stúdióban, megjött ő, és hirtelen minden szem rászegeződött. Akkor azt mondtam, újra látom őt, Elvist - mondta egy tévéinterjúban Lisa Marie Presley.    

Különös barátság

Egyes pletykák szerint a Király lángolt a szexi díva iránt, lenyűgözte a humora és a szépsége, ám a körülmények - leginkább Sophia Loren házassága – miatt, hiába izzott köztük a levegő, szerelmük plátói maradt, és barátként tartották a kapcsolatot egészen Elvis haláláig.

Elvis tó, utca és tér - ezek a helyek viselik a Király nevét

Németországban két vetélkedő kisváros tere, Amerikában utca és tó viseli Elvis Presley nevét, ám Budapest az egyetlen főváros, amely közterületet nevezett a néhai énekesről. Nemrégiben maga Priscilla Presley is felszólalt, hogy támogassa azokat a magyar rajongókat, akik szobrot is szeretnének állítani a legendának. 

Priscilla Presleynek énekel Vastag Csaba, és fellép a júniusi Elvis koncertshown

Elvis Presley és az 1956-os forradalom előtt tiszteleg új dalával Vastag Csaba. A magyar sztár felénekelte Elvis „Peace in the Valley“ című kultikus számát. Célba ért felvétele a végeredményt Priscilla Presley is hallotta. Olyannyira lenyűgözte, hogy az énekes a magyar közönség előtt élőben adhatja elő a Király csodálatos dalát.

„Ez elképesztő, alig jutok szóhoz!“ – mondta Vastag Csaba, miután megtudta az örömhírt. „Bíztam benne, hogy tetszik majd az előadásom, de azt álmomban sem gondoltam volna, hogy a hazai nézők előtt, élőben tiszteleghetek a legendás Elvis Presley és az 1956-os forradalom előtt.“

Priscilla Presley és a gigantikus koncertshow június 6-án érkezik hazánkba – a Király hatalmas kivetítőkön énekli majd a slágereit a Cseh Nemzeti Filharmonikus Zenekar kísérete mellett.

A világsztár soha nem járt Magyarországon, neve mégis összeforr az '56-os forradalommal. 1957-ben az akkor még fiatal tehetség Amerika egyik legnézettebb tévéműsorában kérte a nézőket, hogy adományaikkal segítsék a magyarokat, majd elénekelte a Peace in the Valley (Béke a völgyben) című dalt.

- Elvis hatására megnyíltak az amerikaiak pénztárcái és rengeteg adomány érkezett hazánkba. A Király nem felejtett el bennünket, mi sem feledjük őt - mondta Vastag Csaba.

Élő show: 2018. június 6-án a Papp László Budapest Sportarénában