Zene


Carlos Santana bejelenti Miraculous 2020 világkörüli turnéjának állomásait

Az ikonikus gitáros ezzel ünnepli Supernatural című albumának 20.,  Abraxas című lemezének pedig az 50. évfordulóját. Ez a zseniális koncert 2020. március 19-én a Budapest Arénában is látható lesz!

A tízszeres GRAMMY®- díj, háromszoros latin GRAMMY®- díjas rock ikon, a Rock and Roll Hírességek Csarnokának tagja, Carlos Santana bejelentette Miraculous 2020 elnevezésű világkörüli turnéját, amely Európában indul tavasszal.

Zenekarával ellátogat többek között Olasz- és Németországba, az Egyesült Királyságba, Skandináviába és még tucatnyi helyre, hogy eljátssza 50 éves karrierje leghíresebb dalait. Beleértve a rajongói kedvenceket Woodstock-tól a Supernatural albumon át, egészen a mai napig.

A turné a világhírű gitáros karrierjének két nagyon fontos mérföldkövére épít: a többszörös GRAMMY® nyertes Supernatural album 20., valamint mesterműve, az Abraxas 50. évfordulója kapcsán mutatja be, hogy miért is tudott Santana a 60-as évek óta minden évtizedben legalább egy top10-es sikert felmutatni.

 

Bár Santana kiemeli a Supernatural és a Woodstock korszak sikereit a Miraculous 2020 turnén, de azt is bemutatja, miket hív „a holnap új dalainak és himnuszainak”.

A banda (amelynek Santana felesége, Cindy Blackman Santana is a tagja dobosként) Rick Rubin bábáskodása mellett idén megjelent, Africa Speaks című albumáról is játszik majd dalokat. Az új anyagot az NPR „évtizedek óta a legjobb Santana lemeznek” nevezte, a The New York Times pedig „Santana 50 éves karrierjének legjobb albumaival egyenértékű”-ként rangsorolta.

 

„Amikor elmész egy Santana koncertre, megtörténik a csoda. Csoda, amely a sötétséget örömmé alakítja. Úgy érzem magam, mintha 20 éves lennék, amikor a színpadon játszom ezzel a bandával, minden dalt megtöltünk energiával. Amikor felmegyünk a színpadra, tudjuk, hogy meg fogjuk érinteni a lelked, megtáncoltatunk, énekelni, üvölteni és nevetni fogsz, elhagyva a mindennapi terheket. Ez a mi küldetésünk, hogy felemeljünk, átalakítsunk, megvilágosítsuk az elméd, hogy magad is elfogadd a saját fényed, és engedd, hogy a csodák és áldások átjárják a szívedet.”

Carlos Santana hangzása, amelyet szenvedéllyel és lélekkel telített legendás gitárjátéka nyújt, a világ egyik legismertebb zenészévé tette. Több mint öt évtizeden keresztül - a legkorábbi napjaitól kezdve, amikor úttörő szerepet játszott az afro-latin-blues-rock fúzió kialakításában San Franciscóban - Santana látványos hajtóereje volt a zenei műfajokon, valamint a generációs, kulturális és földrajzi határokon átnyúló művészeteknek.

Carlos Santana jelenleg a Las Vegas-i Mandalay Bay Resort and Casino-beli House of Blues-ban lép fel - 2019. október és november, valamint 2020. január, február és május időpontokban.

 

A Miraculous 2020 turné budapesti koncertjére jegyek elsőként a hivatalos rajongói klub tagjai számára lesznek elérhetőek október 30-án 10 órától. Elővásárlási lehetősége a regisztrált Live Nation tagoknak is lesz október 31-én déli 12 órától, a teljes körű jegyértékesítés pedig november 4-én 10 órakor indul a www.livenation.hu és a www.funcode.hu oldalakon.

A turné állomásaira limitált számban VIP csomagok is elérhetőek, további részletek a https://www.santana.com/ oldalon.

 

Santana Miraculous 2020 turnéjának európai állomásai:

Március 14. - Bologna, Olaszország - Unipol Arena

Március 15. - Zürich, Svájc - Hallenstadion

Március 17. - Krakkó, Lengyelország - Tauron Arena

Március 19. - Budapest, Magyarország - Budapest Aréna

Március 20. - Bécs, Ausztria - Wiener Stadthalle

Március 22. - München, Németország - Olympiahalle

Március 23. - Köln, Németország - Lanxess Arena

Március 24. - Antwerpen, Belgium - Sportpaleis

Március 26. - Glasgow, Egyesült Királyság - The SSE Hydro

Március 27. - London, Egyesült Királyság - O2 Arena

Március 29. - Dublin, Írország - 3Arena

Március 31. - Amszterdam, Hollandia - Ziggo Dome

Április 2. - Oslo, Norvégia - Oslo Spektrum

Április 3. - Stockholm, Svédország - Ericsson Globe

Április 5. - Helsinki, Finnország - Hartwall Arena

 

A budapesti show kapcsán további infó:

www.livenation.hu

www.funcode.hu