Zene


Crazy World Tour

Koncert a Budapest Arénában november 18-án!  Már 50 év telt el azóta, hogy a fiatal Klaus Meine, Rudolf Schenker és Matthias Jabs a háború utáni bénultságból éppen csak magához térő Hannover utcáit rótták hangszereikkel és erősítőikkel.

JEGYEK MÁRCIUS 14-ÉN 10 ÓRÁTÓL KAPHATÓAK

Ebben az 50 évben Németország, de még inkább a kontinentális Európa legsikeresebb rock-bandájává váltak. Élő bizonyítékként arra, hogy nem csupán a VW, a Mercedes vagy a BMW versenyképes nemzetközi szinten, hanem a német klasszikus rockzene is. Számtalan banda, mint például a Smashing Pumpkins, a Green Day, a Korn, a System Of A Down vagy a Queensryche dolgozott fel Scorpions dalokat ez idő alatt. Csak magának a Rock You Like A Hurricane daluknak több mint 150 hivatalos feldolgozása létezik, különböző zenészek előadásában.

Egy Scorpions szintű karriert számokkal bemutatni szinte lehetetlen. Az egyetlen adat, amit mégis érdemes kiemelni, az a több mint 100 millió eladott lemezük. Ezért vált a Scorpions Európa legsikeresebb zenekarává.

De a számtalan arany- és platinalemez csak az egyik fele a Scorpions történetének. A másik oldalon a turnézás utáni változatlan vágyuk áll. Nincs még egy ilyen kaliberű rock-banda, amely ennyi időt töltött volna színpadon, és ilyen gyakran, mint a hannoveri csapat. Több ezer koncertet adtak már a bolygó minden szegletében, Rió de Janeirótól kezdve Tokión, Moszkván, Washingtonon és Dubaion át egészen Párizsig vagy Berlinig.

Rengeteg varázslatos koncertélményük van; néhányuk hallható lemezen, illetve filmen és videó klipben örökítették meg. Ezek azok a pillanatok, amelyek bebetonozták a Scorpions ismertségét, mint azon ritka bandák egyikét, amelyek a tömeg fölé tudtak emelkedni.

Ez az egyedülálló csapat a legújabb showjukkal november 18-án ismét látható lesz a Budapest Arénában!

A budapesti koncertre jegyek elsőként a rajongói klub tagjai számára elérhetőek, a bejelentést követő 24 órán keresztül. A hivatalos jegyértékesítés március 14-én 10 órakor kezdődik a www.livenation.hu  és a www.funcode.hu oldalakon keresztül.

További info:

www.the-scorpions.com

www.livenation.hu

www.funcode.hu

 

Scorpions Group Seattle photo credit Jovan Nenadic