Zene


Digitális zongorát kapott három népszerű magyar zenekar

Kiemelten fontos a hazai könnyű zenei élet támogatása a CASIO számára, ezért három nagyértékű digitális zongorát ajándékozott magyar zenekarok számára.

A Kiscsillag, a Maszkura és a Tücsökraj, valamint a Fatal Error zenekar tagjai az A38-on tartott hivatalos átadón vehették át a hangszereket a CASIO magyarországi képviseletétől.

 

A Fatal Error, illetve a Maszkura és a Tücsökraj tagjai egy-egy PX-S1000 típusú digitális zongorát használhat a mai naptól, a Kiscsillag pedig egy PX-S3000 hangszerrel frissíthette fel zenei eszköztárát. A készülékek együttes értéke meghaladja a 700.000 Forintot.

 

A CASIO hosszas keresgélés után választotta ki a zenekarokat. Fontos szempont volt, hogy olyan együttesek kapják ezeket az eszközöket, akik mind zenei tudásuk, mind repertoárjuk tekintetében változatosak legyenek, és bemutathassák ezen hangszerek sokoldalúságát. – hívta fel a figyelmet az átadón Rutai Gergely, a cég hazai forgalmazójának marketingvezetője. 

 

A márka hangszeri hosszú évtizedek óta elérhetőek a hazai piacon. A Privia-család is már 15 éve gazdagítja tudásával a magyar zenészek és otthoni felhasználók muzikális repertoárját. A kezdő zenészektől a profi billentyűsökig mindenki megtalálhatja a számára értékben és tudásban hozzá legközelebb álló szintetizátorját vagy digitális zongoráját.

Mindkét készülék kompakt és futurisztikus dizájnnal és érintő panellel rendelkezik. A készülékek különlegessége, hogy az úgynevezett Smart Scaled Hammer Action billentyűzettel látták el őket. Ennek lényege, hogy a billentyűk leütése a valódi zongoráéhoz hasonló. A CASIO digitális zongorái ugyanis az igazi zongorák kalapácsmechanizmusát szimulálják, mivel a készüléken található 88 billentyű elhelyezkedéstől függően eltérő súlyozással és leütéssel rendelkeznek. Mindkét modell Bluetooth-kapcsolattal rendelkezik, így az előadóknak kedvenc számaikat is megszólaltathatják a készüléken.

 

A PX-S1000 és a PX-S3000 új hangszórórendszerrel és új hangprocesszorral készül. Utóbbi akár 700 hang és 200 féle kíséret lejátszására is alkalmas.  „Ezek a CASIO digitális zongorák nemcsak modern, 21. századi megoldásokat kínálnak, hanem kimagasló hangzással is rendelkeznek. Az előadók kétféle – a teret betöltő, illetve csak a zongorista felé irányuló - hangkép technológia közül választhatnak” – emelte ki Tompa István a CASIO hangszerek termékmenedzsere.

A PX-S3000 zongorát Szabó Károly mutatta be a zenekaroknak. Lovassy András a Kiscsillagból elmondta, hogy hamarosan új lemezük készül az új stúdiójukban, aminek ez a hangszer már részese lesz.

Maszkuráék is nagy örömmel fogadják be repertoárjukba az új zeneszerszámot.

A Fatal Error zenekarnak december végéig tart a mostani koncert sorozatuk, nehéz lesz beépíteni momentán az új hangszert, de rajta vannak.

Az átadón résztvevő zenészek - természetesen - nagy érdeklődéssel vetették bele magukat az új zongora megismerésébe, kipróbálásába.