Zene


Fonogram - Magyar Zenei Díj

A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége 2018-ban is megrendezi a zenészek és a hangfelvétel-kiadók legnagyobb ünnepét, a Fonogram - Magyar Zenei Díj gáláját.

A legrangosabb hazai könnyűzenei díjátadó 2018. március 7-én, szerdán este felvonultatja a magyar zenei élet színe – javát, az alkotókat és a háttérszakembereket egyaránt.

Az egykori Budai Ifjúsági Park helyén, a Várkert Bazárban zajló nagyszabású eseményen, a szakma széles körének szavazatai alapján vehetik át az elismeréseket a tavalyi év legjobb zenei teljesítményeit nyújtó előadóművészek. A rendezvényt élőben közvetíti az ATV.

A szavazás során 18 különböző műfaji kategóriában, a zenészekből, zenei szakemberekből, újságírókból álló széles körű jelölőbizottság, illetve egy szűkebb szakmai zsűri, az ún. Fonogram Bizottság tagjainak szavazatai alapján alakul ki a jelöltek névsora. A második fordulóban a nyerteseket a Fonogram Bizottság tagjai választják ki az elkövetkező két hét során. A szavazás első fordulója után a 2018-os jelöltek listáját itt lehet megtalálni: http://www.fonogram.hu/jeloltek

A cél

A Fonogram díj célja, hogy elismerje a hangfelvétel-kiadás kiemelkedő sikereit elérő művészek és kiadók tevékenységét. Továbbá azokat a hangfelvételek előállításához szükséges tevékenységeket, - illetve azok művelőit - amelyek zenei életünket és a hangfelvétel-kiadást előre viszik, vagy olyan új és eredeti produktumokat hoznak létre, amik a szakma képviselői és a közönség előtt kiemelkedőnek minősülhetnek.

A díj

A Fonogram díj egy művészi kivitelű aranyozott mikrofon. A díjat minden győztes egy példányban kapja meg. Ezen szerepel a díj odaítélésének éve, a kategória megjelölése és a kategória győztesének neve. A díjazott alkotás létrehozásában közreműködők részére a zsűri oklevelet állít ki, a nyertes kérése alapján és annak megfelelő példányszámban.

További friss információk:  http://www.fonogram.hu és www.facebook.com/fonogram