Zene


Gigantikus siker volt a tegnapi koncert

Felrobbantotta az Arénát Hans Zimmer koncert show-ja Budapesten.

Hans Zimmer által megálmodott nagyszabású koncertturné, a “The World of Hans Zimmer – A Symphonic Celebration” turnéjával felrobbantotta a Papp László Sportarénát hétfő este.

 

A koncertshow a Batman Kezdetek filmzenéjével és gigantikus lézer show-val a háttérben kezdődött. A közönség a látvány és hangzásvilágtól teljes katarzis élményben kezdhette meg az óriási zenei eseményt. A több mint egy és fél órás koncert show végére, a teltházas Papp László Sportaréna nem akarta elengedi a művészeket a színpadról.

 

Hans Zimmer Hollywood legkeresettebb filmzeneszerzője, aki már több mint 100 mozifilmhez írt zenét - amelyek összbevétele meghaladja a 24 milliárd dollárt. Az általa színpadra álmodott megaprodukció - melynek kurátora és zenei rendezője Hans Zimmer - Európai koncertturnéra indult, melynek az egyik fontos állomása volt Budapest.

A zeneszerző sokrétű élményt nyújtott a koncertlátogatóknak, ami méltán gyorsan bekerült a feltétlenül megnézendő előadások közé az egész világon, már csak a szerző több évtizedes lenyűgöző pályafutásának darabjai miatt is. Aki lemaradt a koncertről, az a Sony Classical 2019. tavaszán kiadott a „The World of Hans Zimmer – A Symphonic Celebration” kettős albumon tudja újra élvezni a show filmzenéit. Az album a koncert turné zenéjét tartalmazta, és bemutatta Hans Zimmer legnagyobb slágereinek újonnan rendezett koncertfeldolgozásait.