Zene


James Newton Howard koncertjén Kincses Fanni énekel

Hollywood legnagyobb zeneszerzője Magyarországon koncertezik. A "Micsoda nő!", „Az éhezők viadala" és további számos sikerfilm zeneszerzője, James Newton Howard első élő koncertturnéjával Budapestre is ellátogat.

A Grammy-díjjal és Emmy-díjjal is jutalmazott, Oscar-díjra jelölt nemzetközileg elismert filmzeneszerző koncertjén Hollywood elmúlt három évtizedének filmzenéit ünnepli.
James Newton Howard, Hollywood legnagyobb zeneszerzője bejelentette, hogy a Papp László Budapest Sportarénában lesz élő koncertturnéjának egyik előadása 2017. november 5-én. A 20 állomásos európai turné premierjére Londonban kerül sor a magyar koncert előtt két nappal, a Royal Albert Hall-ban.

A jelenleg a Harry Potter-filmsorozat legújabb részén, a Legendás állatok és megfigyelésük című film zenéjén dolgozó nemzetközileg elismert művész széles körben ismert mások mellett a "Micsoda nő!", a "Hullámok hercege", a "A hatodik érzék", a "King Kong", az "Az éhezők viadala" és további számos sikerfilm zeneszerzőjeként. Zenéit több mint 120 filmben hallhatták, szerzeményeit havonta több millióan töltik le az internetről. A „The Hanging tree” dala, amit Az éhezők viadalában Jennifer Lawrence énekelt, második helyezést ért el a Billboard Hot 100-as listában.

James Newton Howard néhány hónappal ezelőtt egy online énekversenyt hirdetett Európában és ezáltal a  magyarok profi és amatőr énekesei is lehetőséget kaptak a megmérettetésre. Keresték azt az énekest, aki az Arénában egy dal erejéig felléphet a turnézó világsztárral.

A választás a 21 éves csongrádi Kincses Fannira esett. Őt maga a zeneszerző kérte fel a feladatra, hogy előadja Az éhezők viadala betétdalát Jennifer Lawrence után.
 "Először kaptam egy e-mailt arról, hogy bekerültem az első ötbe. Nagyon boldog és izgatott voltam, alig vártam, hogy értesítsenek a végső döntésről. Ez volt az a pont, ahol először elhittem, hogy megnyerhetem a versenyt. Majd hetekkel később jött az újabb e-mail, amiben gratuláltak, mivel James Newton Howard engem választott ki. Számomra már csak a tudat, hogy egy ilyen sikeres zeneszerző legalább egyszer látta a videómat, már hihetetlen volt. De az, hogy a hangom alapján engem választott, hogy énekeljek a Papp László Sportarénában, már szinte szavakba nem önthető. Hatalmas megtiszteltetés, hihetetlen kaland és óriási felelősség" - mondta Kincses Fanni, aki hozzátette: a legnagyobb kihívás számára a szöveg memorizálása, mivel könnyen felcserélhető versszakokból áll a dal, de szorgalmasan készül énektanárával a novemberi koncertre.

James Newton Howard koncertturnéjával Hollywood elmúlt három évtizedét ünnepli zenével, szavakkal és videóval. Több mint száz előadó lesz segítségére  a színpadon, a szimfonikus zenekar egy kórussal egészül ki. A kivetítőkön jó néhány filmnél a legizgalmasabb részletekkel illusztrálják a koncertet, és fantasztikus fényshow utazik a turnéval.

Jegyek kaphatóak az Interticket valamint az Eventim országos hálózatában.

Jegyek itt: https://www.jegy.hu/program/james-newton-howard-3-decadens-of-hollywood-music-73240