Zene


Jimi Hendrix-emlékkoncert Budapesten

Idén ünnepelné 75. születésnapját minden idők legnagyobb hatású rock gitárosa, akinek zenéi a mai napig nagy népszerűségnek örvendenek, s valóságos kulturális ikonnak számít.

Jimi Hendrix emléke előtt tisztelegve ad koncertet október 29-én a Halper-Hendrix Experiment a fővárosi MOM Sportban.
Sokak szerint Hendrix volt a valaha élt legjobb és legnagyobb hatású rock gitáros. Rajongók és kritikusok egyaránt elismerik kivételes tehetségét Zenekarával 1967-ben futott be és tett szert világhírnévre, majd három évvel később, 1970. szeptember 18-án tragikus hirtelenséggel hunyt el lakásában. 27 éves volt. A három év alatt négy lemeze jelent meg, számtalan koncertet adott, s e rövid idő elég volt ahhoz, hogy megismerje a világ. Dalainak népszerűsége töretlen azóta is.
Emlékkoncertjén a Halper-Hendrix Experiment alapzenekar neves sztárvendégekkel kiegészülve játssza majd el a több mint negyven éve elhunyt kulturális ikon dalait. Nem ugyanúgy akarják előadni, ahogyan ő játszotta annak idején, mégis egyfajta retro érzést szeretnének visszaadni a közönségnek.

Az együttesben Halper László a szólógitárt, Kosztyu Zsolt a basszusgitárt, Hajas László a dobokat, Kollman Gábor és Csejtey Ákos a szaxofonokat, Fekete István pedig a trombitát szólaltatja majd meg.
 Az esten vendégelőadóként jut majd szerephez Szakcsi Lakatos Béla zongoraművész,

Babos Gyula dzsessz-gitáros, Kőszegi Imre dobos, Tátrai Tibor gitáros, Török Ádám fuvolista és Solti János all-around dobos.
 Mellettük színpadra lép még Rick Toldon, aki összetéveszthetetlen hangjával szórakoztatja a közönséget. Az amerikai énekes korábban olyan világsztárokkal játszott együtt, mint Miles Davis, Darryl Jones, Stanley Clarke, Johnny Winter, vagy John Mayall.
 A koncert a Danubius Music menedzselésével, az Art Anzix Színház szervezésében valósul meg. Fantasztikus  hangulatot ígérnek a zenészek és a szervezők, akik mindig gondosan figyelnek arra, hogy minőségi szórakoztatást nyújtsanak  a közönségnek.

videó: https://www.youtube.com/watch?v=kQRydBZsfR8&t=4s
jegyek itt: https://www.jegy.hu/program/hendrix-75-82519