Zene


José Carreras nagyszabású gálakoncertje

Három hihetetlenül tehetséges tenor újragondolta és megreformálta 1990-ben a komolyzenei koncert fogalmát: José Carreras & Plácido Domingó & Luciano Pavarotti! Az öltet gazda José Carreras volt! A Három Tenor, igazi legendává vált.

A katalán csodatenor tavaly elbúcsúzott a földrészeken átívelő turnéktól, de örömünkre a színpadtól nem. José Carreras többször fellépett már Budapesten, idén decemberben exkluzív gálakoncerttel kedveskedik a magyar rajongóknak. Kétség kívül ő a világ egyik leghíresebb, legkiválóbb tenorja.

Évtizedek óta történelmet ír, a színpad nagy pillanatainak mestere, imád szenvedélyesen, érzelmesen énekelni, az egész élete a zene. Ő „A halk hangok sztárja” minden idők egyik legnagyobb Don Joséja és nem utolsó sorban A Három Tenor egyike. Szerepein, koncertjein keresztül sikert sikerre halmoz, csordultig telnek meg termek, majd álló vastapstól hangosak a nézőterek, hangszíne a nagy Carusóra emlékeztet.

Annak ellenére, hogy nagy kedvence a különböző zenei stílusok közötti kirándulás, igazi nagy szereleme az opera. Zenei fúziók tanúi lehetünk decemberben is, ahol magyar világsztárok is csatlakoznak a produkcióhoz.

Például a világszerte óriási népszerűségnek örvendő Polina Pasztircsák szopránénekesnő színesíti az előadást.

A zenei kíséretről a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara   gondoskodik János Ács vezényletével. János Ács szintén világhírű művész, karmester.

Bensőséges és csodálatos produkció várható!

Gálakoncert a Papp László Budapest Sportarénában 2018. december 19. 19:30

Jegyek Itt: http://www.eventim.hu/hu/jegyek/jose-carreras-koncert-budapest-papp-laszlo-sportarena-487761/event.html