Zene


Kis délutáni zene a Starbucksban

 A #ZenélAzUtca felfedezettjei a Starbucks Allee-ban mutatkoznak be. Az Odett kezdeményezésére létrejött projekt célja, hogy azokat a tehetséges előadókat mutassa be, akiknek művészetével nap, mint nap találkozhatunk Budapest utcáin.

A programsorozat első alkalmával mini koncertekkel egybekötött kávékóstolón ismerkedhettek meg az érdeklődők a fiatal zenészekkel. Az esemény 16:00 órakor egy kerekasztal-beszélgetéssel kezdődött, amit Ott Anna vezetett.  A téma az utcazenélés volt, természetesen. Érdekes dolgokat vetettek föl a zenészek, például a közönség, a helyszínek, az engedély, a zenélés okán.

Jana

A Starbucks elkötelezett a művészetek és a fiatal tehetségek felkutatása mellett.  A vállalat idén tavasszal a magyar költészet napja alkalmából hirdetett versíró pályázatot. Korábban pedig a Fortepan képeiből válogatott kiállítással idézte fel a kávéházak virágkorát és annak hazai jellegzetességeit.

A #ZenélAzUtca együttműködéssel a Starbucks célja, hogy az irodalom és a képzőművészet után, a zene előtt is megnyissa kávézóit, Odett kezdeményezése pedig kiválóan illeszkedik az elképzeléshez.

„A Starbucksnál hiszünk a kávéházak klasszikus, közösségteremtő erejében, és büszkék vagyunk arra, hogy kezdeményezéseinkkel értéket közvetítünk. Odett #ZenélAzUtca vlogjával való együttműködés külön öröm számunkra, így a zene és a fiatal művészek jelenléte újra egyet jelenthet a kávéházi mindennapokkal.

A #ZenélAzUtca terveink szerint még sokáig része marad a Starbucks üzletek életének, a legfrissebb részletekről folyamatosan tájékoztatjuk majd az érdeklődőket.” – mondta az együttműködésről Kerek Fanni, a Starbucks hazai brand managere.

Odett felfedezettjei még négy alkalommal, zenés blokkokkal egybekötött kávészemináriumon mutatkoznak be a Starbucks kávézóiban.

A rendezvénysorozat első alkalmán Kovács Kristóf és Jana Shabes mutatta be gondolatvilágát és művészetét. Az ’ad hoc’ közönséget még egy lelkes a' capella trió is szórakoztatta, Jana égisze alatt.

„A #ZenélAzUtca projektben olyan zenészek kapnak lehetőséget, akik jelen vannak a mindennapjainkban, de mégis keveset tudunk róluk. Kik ők? Honnan jöttek, merre tartanak? Mi motiválja őket, hogy télen-nyáron kimenjenek az utcára és a köztereket színpadként tekintve okozzanak csodás pillanatokat?

Ezekre a kérdésekre keressük a választ a jelenleg öt részből álló sorozatban és mostantól már élőben, a Starbucks kávézóiban is.” – tette hozzá Polgár Odett énekesnő, dalszerző, a #ZenélAzUtca projekt kitalálója és megvalósítója.