Zene


Modern Art Orchestra plays Béla Bartók

Márciusban jelenik meg a Modern Art Orchestra plays Béla Bartók - 15 HUNGARIAN PEASANT SONGS című lemez a BMC Records kiadásában. A lemezbemutató koncert Bartók Béla születésnapján, március 25.-én lesz.

Az albumon David Liebman - szaxofon, Harcsa Veronika - ének, Gőz László - trombita, Dresch Mihály – fuhun, és Lukács Miklós – cimbalom, vendégszereplésével hallható a mű big band adaptációja.

A 2018. március 25-i nagyszabású lemezbemutató koncertre minden vendégelőadó eljön, még a világhírű jazz szaxofonos, David Liebman (USA) is csatlakozik vasárnap 19.30-kor a Budapest Music Centerben.

A Tizenöt magyar parasztdal Bartók Béla műve. Az eredetileg szóló zongoradarabokat a Modern Art Orchestra kreatív elméi, Bacsó Kristóf, Ávéd János, Subicz Gábor és Fekete-Kovács Kornél írták át nagyzenekarra, amelynek során gondosan ügyeltek a dalok eredeti formájának és szólamainak megőrzésére. A tizenöt folk melódia megszólalása között a MAO kiváló zenészeinek vezetett improvizációja épít hidat.

A MAO tizenegy éves fennállása óta nemzetközileg is elismert nagyzenekarrá nőtte ki magát. Számos zenei műfajban elkötelezett, közöttük a jazz, pop, klasszikus és kortárs zenében is kiemelkedő.

Az együttes az elmúlt évek alatt rengeteg díjjal, elismeréssel gazdagodott és számtalan koncertet adott. Budapesten rendszeresen fellép a Budapest Music Centerben, turnézik Európa-szerte, az Egyesült Államokban és Izraelben, valamint játszott már olyan legendás művészekkel, mint Tom Harrell, David Liebman, Chris Potter, James Morrison, Bob Mintzer, Rhoda Scott, Adam Nussbaum és Ennio Morricone. 

A koncert zenei anyagát áthatja Bartók öröksége, azt a bizonyos kelet-közép-európai életérzést a MAO egyenesen annak hazájából hozza magával.

Jegyek: https://bmc.jegy.hu/program/modern-art-orchestra-bartok-tizenot-magyar-parasztdal-harcsa-liebman-dresch-goz-lukacs-89409/419210