Zene


Noé az újrakezdés szimbóluma

Geszti Péter érzelmes új dalt írt „NOÉ” címmel, amelyhez különleges, rajzos videó klip is készült.

A videóban a bibliai Noé történetét egy kisfiú, egy kislány és egy kutyus fantasztikus utazása idézi föl. S szerepel benne egy bot, ami akár irányt mutathat, de lehet varázsbot is.

 

A dal nem a karantén idején született, de a klipet már a kijárási megszorítások idején készítette két grafikus.

https://www.youtube.com/watch?v=BtcfIhyfTeY&feature=youtu.be


„Apaként régóta azt érzem, hogy nehéz időkben különösen helyt kell állnom: hitet, erőt adni a családomnak, miszerint mi együtt mindent átvészelünk. Ha összeomlik a világunk, nekünk kell megteremtenünk az újat, nem várhatunk másra. A NOÉ az újrakezdés dala. Nem a COVID-19 járvány ihlette, már jó ideje dolgozom rajta, de a koronavírus adta meg hozzá az utolsó lökést. A fő üzenete: ha úgy érzed, hogy eljött a világvége, cselekedj! A világvége mindenkinek mást jelent: elveszíteni szülőt, szerelmet, barátot, egy kutyát vagy éppen a munkánkat - ez mind megrázó lehet. De higgy magadban, fogd meg a párod kezét, és teremts vele bátran egy új világot. Szeretettel és hittel - járványon innen és túl.” - foglalta össze Geszti Péter dalszövegíró-rapper-rendező.

 

Ahogyan a „Noé” című dalban elhangzik: „Ha ezen a világon a semmibe fut is a bárkánk, mi kikötünk együtt a szív látóhatárán!" 

A rapper-énekes Gesztinek idén több mint ötven koncertje és előadása marad el a vírushelyzet miatt, de szokása szerint pozitívan áll a változásokhoz. „Az elmúlt két hónapban itthon dolgoztam, rengeteg időt tölthettem a családommal, egy egész albumnyi dal született, és végre befejezhettem ennek a fontos dalomnak a videó klipjét, amit én írtam és rendeztem." 

 

A „Noé” című dalt még jóval a járvány kitörése előtt vették fel, a klip viszont már a karanténban készült, Geszti csak videó hívásokon keresztül találkozott alkotótársaival.

 

A dal szerzői és előadói Geszti Péter és Kálmán Tamás, a klip art direktora Brunszkó László, animátora Bogdán Balázs.