Zene


Nyiss ablakot a zenének!

A MÁV Szimfonikus Zenekar 75 éve küldetésének érzi, hogy a klasszikus zenét elvigye az emberekhez. 1945-ben, a második világháború után, a zenekar alapítói azzal az üzenettel indították útra zenészeinket, hogy a saját eszközeikkel segítsék a világégés által megtépázott lelkek gyógyítását.

A MÁV Szimfonikus Zenekar új kezdeményezésével - tiszteletbentartva a rendelkezéseket - arra bíztatja honfitársainkat, hogy maradjanak otthon, de nyissák ki az ablakokat, engedjék be a tavaszi napfényt és a zenét.

Partnereik, a Hyundai, a Pioneer, a Bose és a Grandvoice segítségével, március 30-ától, naponta útnak indul Budapesten két autó, amelyek klasszikuszenét sugározva járják majd az utcákat.

Néha meg-meg állva a MÁV Szimfonikus Zenekar legszebb felvételeivel üzennnek azoknak, akik akár kötelességüket teljesítve munkába igyekeznek, akár az otthonukban töltik az időt, és ablakot nyitnak a zenének. Mindenképpen útba ejtik majd a kórházak környékét, igyekeznek néhány boldog percet szerezni azoknak az egészségügyi dolgozóknak is, akik megfeszített harcot vívnak az életekért.

Most, amikor súlyos veszélyhelyzettel kell megbírkóznia nem csak hazánknak, de a világ szinte minden polgárának, talán még fontosabb, hogy néhány boldog, önfeledt pillanatot élhessünk át, feltöltödjünk. Bízakodva nézzünk a jövőbe, remélve, hogy hamarosan újra megnyithatnak a koncerttermek, színházak, közösségi terek és az élet visszatér a rendes ütemébe! Mi lehetne erre jobb eszköz, mint a zene?

A professzionális hangeszközökkel ellátott autókat többnyire a zenekar művészei vezetik majd és az útvonalakat a Mávzenekar facebook oldalán lehet követni.

 

www.mavzenekar.hu MÁV Szimfonikus Zenekar