Zene


Pápai Joci: jól sikerült a felkészülés az Eurovízióra

"Az elmúlt két hónapban nagyon sokat készültünk, hogy a lehető legjobb produkciót vigyük ki az Eurovíziós Dalfesztiválra" - mondta Pápai Joci, aki múlt pénteken utazott az idei fesztivál helyszínére, Tel-Avivba.

 

“Dalom üzenete, hogy a jelenben kell szeretni, amit mostanában, felgyorsult világunkban gyakran elfelejtünk. Amikor Caramel szövegét először elolvastam, mintha megállt volna velem az idő” – mondta el érzéseit Pápai Joci.

 

Az én apám című dallal a május 14-i első elődöntőben lép színpadra Magyarország képviseletében.

Az MTI kérdésére az énekes elmondta, hogy egyedül fog állni a tel-avivi színpadon, a produkcióban szereplő két vokalista, Katona Petra és Feng Ya Ou Ferenc a színfalak mögül fogja támogatni. “Próbáltuk tartani magunkat a már kialakult koncepcióhoz. Szerintem, ami kicsiben jól működött, annak nagyban is működnie kell” – tette hozzá.

Pápai Joci néhány hete Amszterdamban, a 29 idei fellépő között már bemutatkozott az Eurovíziós rajongóknak. Márciusban, Tel-Avivban, háromnapos forgatáson vett részt.

“Csak keveset láttam a városból, de most remélem, lesz lehetőségem pótolni. Mélyen vallásos vagyok, Jeruzsálembe, a történelmi helyekre is el szeretnék jutni, például a Jordán folyóhoz” – árulta el az énekes.

A Duna Televízió a május 14-i és 16-i elődöntőt, valamint a 18-i döntőt élőben közvetíti. Alkalmanként 21 órától, az izraeli helyszínről Rátonyi Kriszta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie közreműködésével.

Freddie, Kriszta és Pápai Joci  (Fotó  MTI/Máthé Zoltán)

Előtte 20 óra 30 perctől Hangolódjunk az Eurovízióra! címmel felvezető műsort sugároz a csatorna Forró Bence műsorvezetésével. Ebben a nézők nyomon követhetik Pápai Joci útját A Dal 2019 döntőjétől az Eurovíziós Dalfesztivál színpadáig, és megismerkedhetnek a többi ország versenyzőivel is.

Pápai Joci A Dal történetében az első előadó, akinek kétszer is sikerült megnyernie országa válogatóját. Két évvel ezelőtt Origo című dalával győzött, és Magyarország képviseletében a 8. helyen végzett a kijevi Eurovíziós Dalfesztiválon. “Az első győzelmet nem lehet felülmúlni. Az idei azért volt nagyon különleges, mert a szeretetről, a szeretetért énekeltem” – hangsúlyozta az előadó, aki május 14-én hetedikként lép színpadra.

Mint elhangzott, az énekes Az én apám című dalhoz kapcsolódva az MTVA-val közösen fotópályázatot hirdetett, bárki beküldhetett fényképet édesapjáról, és apák is magukról. A több száz beküldött fotó közül mintegy ötvenet választottak ki, ezek várhatóan beépülnek a produkció színpadi látványvilágába.

Freddie elmondta, hogy a nézők A Dal Instagram- és Facebook-oldalán keresztül minden fontos pillanatban ott lehetnek Pápai Jocival Tel-Avivban. Folyamatosan frissülő információk kerülnek a mediaklikk.hu/adal oldalra is.

 

Izraelben készül az Eurovíziós Dalfesztiválra a magyar énekes.

Túl van az Eurovíziós Dalfesztivál első próbáján Pápai Joci. A Magyarországot képviselő énekes számára szinte már rutinnak számít a menetrend, hiszen 2017-ben is ő képviselte hazánkat a megmérettetésen.

„Sokkal több dolgot észre tudtam most venni, mint két évvel ezelőtt, akkor jóval zaklatottabb állapotban érkeztem a versenyre. Nyugodtnak és összeszedettnek érzem magam. Az első próba nagyon fontos része a felkészülésnek. Minden jól ment, a fülmonitorokat remekül beállítottuk, háromszor elénekeltem a dalt, és apró változtatásokat eszközöltünk.” – mesélte Joci, akit a műsorkészítők és az újságírók egyaránt örömmel fogadtak „Sok ismerőst látok, megmaradt köztünk a két éve kialakult jó kapcsolat, jó velük újra találkozni” – mondta.

Az Eurovíziós fellépők szervezett utazás keretében ellátogattak Jeruzsálembe, amely Pápai Joci régi vágya volt.

Az énekesre sok munka vár még a versenyig, a következő próbát csütörtökön tartják. Neki a május 14-i elődöntőben szoríthatunk, ahol hetedikként lép színpadra.

Forrás: mediaklikk.hu/adal