Zene


Péntekenként ismét képernyőn a Virtuózok

A Virtuózok – Magyarország első klasszikus zenei tehetségkutatója – idén megújulva tér vissza a Duna Tv programjába. A 2014-ben indult műsor egyik célja, hogy minél szélesebb körben megismertesse és megszerettesse a nézőkkel a klasszikus zenét.

Hamarosan indul a Virtuózok 4. évada. Ebben a tehetségkutatóban kizárólag a zenei képzettség és a tehetség számít. Épp csak lezárult a jelentkezési időszak, de már most úgy vélik a szervezők, hogy 2018 számos feltörekvő klasszikus zenész számára emlékezetes lesz, és a nézők sem maradnak feledhetetlen élmények és meglepetések nélkül!
Idén is három korcsoportban indulnak a versenyzők:

I. Kicsik: 2003. június 1. és 2011. május 31. között születettek

II. Tinik: 1998. június 1. és 2003. május 31. között születettek

III. Nagyok: a hangszeres mezőnybe az 1993. június 1. és 1998. május 31. között született muzsikusok, a korosztály énekes kategóriájában pedig az 1990. június 1. és 1998. május 31. között születettek versenyeznek.

A zsűri tagjai – a tavalyi évhez hasonlóan – Miklósa Erika, Kossuth- és Liszt-díjas operaénekesnő, Batta András, Széchenyi-díjas zenetörténész, Kesselyák Gergely, az Operaház Liszt-díjas első karmestere, Várdai István, Liszt-díjas csellóművész, valamint Balázs János, a Liszt- és Junior Prima Díjas zongoraművész.
A műsor vezetésben van személyi változás, Morvai Noémi fogja moderálni a versenyt Bősze Ádám mellett.

Megújul a díszlet is, új környezet várja a versenyzőket, ami – remélhetőleg – a közönség tetszését is elnyer!

A Virtuózok élő műsorát a Duna Televízió és az M5 csatorna közvetíti péntek esténként. Az első adás április 20-án 19:30-tól lesz látható. Az adások után az M5 csatornán Virtuózok személyesen címmel Béli Ádám műsorvezető beszélget a továbbjutókkal és – többek között – a felkészítő tanárokkal is.

A műsorban önálló rovattal jelentkezik Boros Misi, aki most tv-s moderátorként is kipróbálja magát.

Szombaton délelőtt pedig 09:30-tól a Bartók Rádió Continuo – Kísérjük a Virtuózokat! magazinműsorában beszélget Bolla Milán az előző napi adásról.

Peller Mariann, a tehetségkutató megálmodója, létrehozója és motorja elmondta, hogy a köszönetét tudja kifejezni mindenki számára, aki a műsor mellé állt, és ennyi tehetséges gyereket mutatott meg a nézőknek. Valamint köszönetét fejezte ki a nézők részére is, akik adásról adásra követik a kis művészek bemutatkozását, fejlődését, és - nem utolsó sorban – mindenki együtt élvezi a klasszikus zenét.

Várhatóan idén is nagyszerű egyéniségekkel bővül a Virtuózok családja, és olyan tehetségeket indíthatnak el zenei pályafutásukon, mint az azóta nemzetközi karriert befutott Boros Misi, a Carnegie Hallba egy év alatt kétszer is eljutott Szüts Apor, vagy a számtalan hazai és külföldi díjjal jutalmazott zenészek, mint Lugosi Dániel Ali, Demeniv Misi, Váradi László vagy Nagy Zoltán Ferenc, hogy sokuk közül csak néhányukat említsük. Továbbá a hárfaművésszé vált, azóta New Yorkban zenei tanulmányokat folytató Tóth Betti, a második próbálkozásra műsorba jutott, végül abszolút győztes, sokak számára példát mutató Kökény Tamás, vagy  például a harmadik széria győztese,  a közgazdász

pályát az éneklésért feladó Kristóf Réka, aki hamarosan a Carnegie Hallban adhat szólóestet.

Forrás és információk: www.virtuozok.hu https://www.facebook.com/