Zene


Piramis: emlékezés és turné indító nagykoncert

Több év után, 2018. márciusában ismét nagy koncertet ad a magyar rock zene legendás zenekara, a Piramis. Az eseményen megemlékeznek az egykori zenésztársukról, Som Lajosról, aki az egyik alapítója volt a zenekarnak.

A repertoárban több olyan dal is felcsendül, ami hozzá köthető. Többek között a "Dal", "Ha volna két életem", "Másnap olyan hatalmas lett a világ, stb. A zenekar már régóta készül erre a nagy koncertre, mert egy országos turnésorozat első állomása lesz a Budapesti MOM Sportcsarnok. Elhangzanak a legnagyobb slágerek és ugyanolyan erővel és töretlen hittel fogják játszani, mint amikor ezek a dalok megszülettek.

PIRAMIS koncert: MOM Sport, 2018. március 3.  este 8 óra

Az együttest Som Lajos basszusgitáros, Köves Miklós dobos, Závodi János gitáros alapították 1974-ben, később csatlakozott hozzájuk Gallai Péter billentyűs és énekes. Az ötödik tag Lévay Tibor billentyűs lett, az ő kiválása után, 1975-ben jött Révész Sándor, aki korábban a Generálban énekelt. Ebben a felállásban első kislemezüket a A becsület és a Szállj fel magasra! dalokkal 1976-ban adta ki a Magyar Hanglemezgyártó Vállalat; mindkét dal nagy siker lett.

A Piramis rövid időn belül Magyarország legnagyobb rock-kedvence lett. A zenekar a budapesti Ifjúsági Parkban 1979 őszén rögzített A nagy buli koncertlemez zárta le sikerkorszakát.

S hogy miért hívták zenésztársai főnöknek Som Lajost? Mert ő intézte a zenekarral kapcsolatos ügyeket. A tagok - állításuk szerint - abból tudták, hogy a „főnök” valami miatt mérges, mivel olyankor hegyesebb volt az orra, tehát jobb volt inkább békén hagyni Som Lajost.

A méltó megemlékezés mellett egy fergeteges nagy bulira számíthatnak a rajongók.
A koncert a Danubius Music menedzselésével és az Art Anzix Színház szervezésében valósul meg.

jegyek itt: http://www.eventim.hu/hu/jegyek/piramis-koncert-budapest-mom-sport-476570/event.html