Zene


Sting ismét Budapesten

Sting: My Songs elnevezésű turnéja jövő nyáron Európában lesz látható, jelenti be a Cherrytree Management és a Live Nation.  Néhány különleges fesztiválfellépésből és önálló koncertekből áll a sorozat,

amellyel a világ egyik legnépszerűbb művésze visszatér Budapestre 2019. július 2-án.  

Újabb helyszínek bejelentése a későbbiekben még várható.

Sting: My Songs koncertek olyan dinamikus előadások lesznek, amik Sting legnépszerűbb dalaira összpontosítanak. Felölelik a tizenhatszoros Grammy-díj nyertes énekes teljes karrierjét, a Police együttessel és szólóművészként is.  A rajongók biztosan hallhatják majd többek között az Englishman In New York, a Fields Of Gold, a Shape Of My Heart, az Every Breath You Take, a Roxanne és a Message In A Bottle dalokat Stingtől és kísérő rock-bandájától.

 

Sting: My Songs koncertje 2019. július 2-án lesz látható a Budapest Arénában. Jegyek december 18-án 10 órától kaphatók a www.livenation.hu és a www.funcode.hu oldalakon keresztül.

A hivatalos Sting rajongói klub tagjai részére az elővásárlási lehetőség biztosított, további információk a www.sting.com oldalon.

 

További infok: www.livenation.hu www.funcode.hu

 

STINGRŐL:

A zeneszerző, énekes, színész, író és aktivista Sting Newcastle-ban született.

1977-ben Londonba költözött és megalapította a The Police-t Stewart Copeland és Andy Summers társaságában. A banda öt lemezt jelentetett meg, 6 Grammy, és 2 Brit Awards díjat nyertek, valamint 2003-ban beiktatták őket a Rock and Roll Hírességek Csarnokába.

 

Mint a világ egyik legkarakteresebb szólóművésze, Sting további 10 Grammy, 2 Brit, egy Golden Globe, egy Emmy-díjat kapott a 4 Oscar-jelölése (legutóbb a "The Empty Chair" című dalért a JIM: The James Foley Story-ból) és egy Tony-jelölése mellé, továbbá kitüntették a Billboard magazin Century Award-jával. A  MusiCares 2004-ben az Év  Emberének választotta. Tagja a Zeneszerzői Hírességek Csarnokának, megkapta a Kennedy Center kitüntetését, az American Music Award életműdíját és a Polar Zenei Díjat is. Sting zenei munkásságát díszdoktori címmel ismerték el a Northumbria  Egyetemen(1992), a Berklee Zenei Főiskolán (1994), a Newcastle upon Tyne Egyetemen (2006), és utoljára a Brown Egyetemen, alapítása 250. évfordulóján tartott ünnepség keretében (2018).

Nagy sikerű 57th & 9th című albumát követően - amely közel egy évtizednyi kihagyás után az első rock / pop anyaga volt -, Sting és a reggae sztár, Shaggy kiadott egy közös, jamaikai behatással bíró albumot 44/876 címmel. Ez, a két művész zenéjének meglepően sok hasonlóságán alapult, és végül a Grammy jelölésig jutott mint az év reggae albuma.

A címadással - 44/876 -, amely országaik kódszámából áll - elsősorban a duó Jamaika iránti szeretetét akarták kifejezni, hiszen nem csupán Shaggy hazája, de az a hely is, ahol Sting olyan dalokat írt, mint Police: Every Breath You Take klasszikusa.

2018 nyarán Sting és Shaggy turnéra indult a lemez anyagával, ahol a két Grammy-díjas művész legnagyobb slágereiket ötvözte az új dalokkal, kísérő zenekaraik tagjait is vegyítve a fellépéseken.

A kritikusok által magasztalt 44/876 világkörüli turné Észak- és Dél-Amerikában, valamint Kelet-Európában volt látható.

Hihetetlen karrierje során Sting - a The Police-szal és szólóban összesen - közel 100 millió albumot adott el.

Több mint 15 filmben szerepelt, producer volt az Őrangyallal, védtelenül  című filmben, és 1989-ben játszott a Koldusoperában,  a Broadway-n.

Utolsó színházi munkája a Tony-díjra is jelölt musical, a The Last Ship, amelyet az Északkelet-Angliában található Wallsend hajógyártó közösségben szerzett emlékei inspiráltak, ahol született és nevelkedett.

A Sting zenéjével és dalszövegeivel bemutatott előadás a 2014/2015-ös évadban futott a Broadway-n, de az óriási kritikai siker miatt brit vidéki színházi turnét is szerveztek belőle, amely 2018 márciusa és júliusa között zajlott. 2019. február 9. és március 24. között Sting a Princess of Wales színházban lép színpadra, mint Jack White, a hajógyár alapítója a torontói The Last Ship produkció keretében.

 

A világhírű zenész olyan emberi jogi szervezeteket támogat, mint például a Rainforest Fund, az Amnesty International vagy a Live Aid, amik megjelennek művészi hitvallásában is. Feleségével, Trudie Styler-rel alapította a Rainforest Fund-ot 1989-ben, hogy megvédhesse mind a világ esőerdőit, mind a bennük élő őslakosokat. 18 különböző segélykoncertet adott az alapítványok javára, továbbá, hogy tudatosítsa az emberekben bolygónk veszélyeztetett forrásait. Alapítása óta a Rainforest Fund kiterjesztette hálózatát, és már 3 kontinens, több mint 20 országában dolgoznak.

 

Fotó: Martin Kierszenbaum