Zene


The Red Army Ensemble - Alexandrov

Az Alexandrov együttes, az Orosz Hadsereg hivatalos akadémiai ének- és táncegyüttese visszatér Magyarországra. Június 1-jén a Tokaj Fesztiválkatlanban lép fel.

Az együttes Alexandr Vasziljevics Alexandrov vezetésével alakult 1928-ban a Vörös Hadsereg tizenkét katonájából. 1933-ban a tagok száma 300 főre duzzadt, tánckarral és zenekarral is kiegészültek, s ebben az évben vették fel az Alexandrov nevet alapítójuk után.

Apja halála után Boris Alexandrov vette át az együttes vezetését, az ő igazgatói irányítása alatt váltak világhírűvé. Fennállásuk óta több mint hetven országban koncerteztek. Felléptek többek között a berlini fal leomlásának tiszteletére rendezett Roger Waters Fal című koncertjén, de 2004-ben a Vatikánban, II. János Pál pápa születésnapján is.

A társulat ma 120 főből áll, férfikórussal, női és férfi szólóénekesekkel, valamint klasszikus és akrobatikus technikával bíró táncosokkal. A zenekarban a fa-és fémfúvósok mellett eredeti orosz autentikus hangszerek, balalajka, domra, baján, harmonika idézik meg az összetéveszthetetlen orosz hangulatot.

Repertoárjuk az orosz népdaloktól, az egyházi énekeken, operaáriákon át, a popzenéig terjed, amiből nem hiányozhat a híres Katyusa vagy Kalinka című népdal.

Ők Oroszország egyik legismertebb büszkeségei, akik most Tokajban mutatják be az orosz hagyományokat, mindezt a művészet legmagasabb fokán.

Jegyek: https://fesztivalkatlan.hu/event/alexandrov-the-red-army-ensemble/

 

 

Az eseményt követően lehetőség kínálkozik az érdeklődőknek a Bajnokok Ligája döntőjének óriáskivetítőn történő megnézésére a Katlan kávézóban, melyhez orosz vacsorát is kínálnak.

– Előétel: Blini füstölt lazaccal

– Leves: Borscs leves

– Főételek: Pelmenyi, Sertéskaraj Orloff módra, Marha Stroganoff módra

– Desszert: Szirnyiki erdei gyümölcs szósszal (túrófánk)

Jegyek: https://fesztivalkatlan.hu/event/orosz-vacsoraest-es-bajnokok-ligaja-donto-kozvetites/