Business


EQ – sexy, avagy az ember érzelmi intelligenciája

Kósa Erika, a sikeres üzletasszony hosszú évek óta képviseli, hogy az ember érzelmi intelligenciája fejleszthető. A magasabb EQ nem csak az egyénnek, hanem a munkáltatójának, a társas kapcsolatainak és a társadalomnak is hasznára válik.

Kósa Erika, a Consequit Group volt tulajdonosa, és a Kósa Erika Akadémia alapítója a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségével karöltve indít kampányt az érzelmi intelligencia fejlesztése érdekében. Az EQ – sexy kampányt október 13-án, pénteken indítják.

Az egynapos képzéssel egybekötött ünnep az EQ Nap nevet kapta. Helyszíne a Dürer kert, további infó: https://www.facebook.com/kosaerikaakademia/  

Miért pont péntek 13-án tartják? Ezzel is bizonyítják, hogy a magas érzelmi intelligenciával bíró embereket nem irányítják a körülmények, nincs szerencse és szerencsétlenség!

Országos gyors EQ-teszt indításával, közismert emberek bevonásával és az EQ Nap meghirdetésével kezdődik a kampány. Célja, hogy az IQ mellett az érzelmi intelligencia szintén egyre nagyobb teret nyerjen, elismertebb legyen. A magánszemélyeken túl a vállalatok is tudatosan használják munkatársaik kiválasztásakor és fejlesztésekor. Ez olyan képesség, amivel könnyen felismerhetjük saját érzelmeinket, hogy azután megérthessük, és kezelhessük mások érzelmeit.

„Hiszek abban, hogy egymást segítve tudunk sikeresebbek lenni, és teljes életet élni. Örülök, hogy a FIVOSZ-szal együttműködünk a mozgalom elindításában” – mondta Kósa Erika.

– „Úgy vélem, az EQ témája még nem kap elég figyelmet, az érzelmek felismerése és megélése még nem elég szexi, ezért indítunk országos felmérést és programsorozatot. Bízom benne, az emberek néhány év alatt felismerik, megtapasztalják, hogy az EQ fejlesztése milyen sok területen könnyíti meg életüket és elismert lesz, mint az értelmi intelligencia. Attól én boldogabb vagyok, ha boldog emberek vesznek körül.”

„A fiatal vállalkozókat tömörítő FIVOSZ a kampány mellé állt, mivel a vállalkozói létben is fontos az emberi tényező” – mondta Inotay Petra, a Női bizottság elnöke. – „Üzleti sikereket és céljainkat csak úgy tudunk elérni, ha ismerjük önmagunkat és környezetünket, hiszen a cégem én vagyok. Ehhez elengedhetetlen a folyamatos kapcsolatépítés és a kapcsolatokban rejlő valós emberi értékek. Mi, a FIVOSZ-szal ezt az üzleti közösséget teremtettük meg, ahol együtt szeretnénk fejlődni.”

Az Akadémia minden oktatója szerint fontosak a fiatalok, mert az okostelefon, a tablet és számítógép virtuális, tárgyi világ, nem lehet vele egymás szemébe nézni, és fejlődni általa érzelmileg.

Mi az EQ?

„A képesség, hogy felismerjük és megnevezzük saját érzelmi állapotunkat; megérteni a kapcsolatokat az érzelmeink, gondolataink és tetteink között.

Az érzelmeink kezelésének a képessége – képesnek lenni ellenőrzést gyakorolni felettük, illetve a nem kívánatos érzelmi állapotokat kívánatosabb érzelmi állapotok irányába tolni el.

Képesség arra, hogy tudatosan olyan érzelmi állapotba kerüljünk, amely produktivitáshoz és sikerességhez vezet. (Az önmotiválás képessége.)

Képesség mások érzéseinek olvasására, érzékenynek lenni azokra, illetve befolyásolni őket.

Képesség kielégítő kapcsolatok létrehozására és fenntartására.”

(Goleman, 1995)

Az ország EQ szintjét felmérő online gyorsteszt már szeptemberben elindult, hogy október 13-án, a nagyszabású EQ Napon a résztvevők egész napos program keretében foglakozhassanak a témával.

Az előadásokon neves szakemberek, sikeres és elismert fiatalok osztják meg személyes és emlékezetes példáikon és viselkedésformáikon keresztül, hogy intelligenciánkat emocionális téren is érdemes palléroznunk.

Részletek és jegyvásárlás: https://goo.gl/e1J9yn

Részletes program, és kulisszák hamarosan!

Addig is kövesse az EQ SEXY Facebook oldalát, hogy mielőbb tudomást szerezz az új információkról, az EQ NAPról, mert az EQ SEXY!

Az egy éves Kósa Erika Akadémia már eddig is nagy hangsúlyt fektetett az EQ fejlesztését támogató képzésekre és arra, hogy hallgatói megismerjék önmagukat és kialakítsák belső harmóniájukat.

A Facebook oldalon Heti Tedd Meg címmel indított sorozatot az üzletasszony, olyan egyszerű és hasznos tanácsokkal látva elkövetőit, amiket megfogadva jó úton járhatnak egy magabiztosabb, boldogabb életvezetéshez.

Idén szeptemberben indult a Junior Program. A különböző területekről érkező, tehetséges fiatalok megismerkedhetnek egymással, valamint az Akadémia rendezvényeinek keretén belül kaphatnak személyes mentorálást a sikeres előbbre jutáshoz.