Business


Közösségi irodák világnapja: a sokszínűség ünnepe

Próbáld ki te is a kapcsolódás, a kooperáció és a megosztás előnyeit!

Avokádó, alvás, pacsizás, övtáska, ronda kutyák, csók, ékezetes betűk, radírok, pezsgőfürdőzés, fehér ing, hóember, párnacsata, anyatejes táplálás, szingli csajok, dadogók.

Hogy mi a közös bennük? Mindnek van világnapja, ahogyan a közösségben való munkavégzésnek is.

 

Augusztus 9-e a coworking nemzetközi világnapja, idén ez vasárnapra esik. Ezért a Loffice, sok másik irodához hasonlóan, augusztus 7-én, pénteken nyitja ki új, Salétrom utcai közösségi bázisának kapuit a vállalkozó szellemű coworkerekek számára.  Akik ezen a napon nemcsak egy coworking tér infrastrukturális előnyeit, de a közösséghez való tartozás érzését is megtapasztalhatják.

 

De miért pont ezen a napon ünneplik a coworking világnapját? Azért, mert 2005. augusztus 9-én tette közzé kiáltványát blogbejegyzésben egy San Franciscó-i szoftverfejlesztő, Brad Neuberg. Közös munkavégzésre hívta össze a világ szabadúszóit, az ő szavaival élve “szabad elméit” - így indult a coworking és kezdődött a flexibilis munkaterek forradalma.

 

Futótűzként terjedt az irodamodell híre  és a DeskMag éves felmérése szerint, 2019 végére világszerte már 22.000 ilyen iroda létezett,  2,2 millió regisztrált taggal.

A coworking eredetileg is azért tett szert ekkora népszerűségre, mert díjazása használat-arányos, és esetében nincsenek hosszú távú bérleti szerződések vagy a cégek fennállását veszélyeztető, felesleges kiadások. Emellett a coworkerek, a könnyen jött kapcsolati hálóból, hosszú távon is profitálnak, és sokkal gyorsabban találhatnak maguknak szolgáltatót, befektetőt vagy barátokat, mintha otthonról vagy egy klasszikus irodából végeznék tevékenységüket.

 

Az elmúlt hónapokban a coworking irodák célcsoportja hirtelen kibővült.  A pandémia negatív gazdasági hatásai által érintett cégek, a szervezeti és munkafolyamataikat az ésszerűség és fenntarthatóság figyelembevételével kezdték el újrastrukturálni. A távmunka működőképessége, a létszámleépítések vagy bevételkiesés miatt sokan költségoptimalizálásra kényszerültek és ezzel párhuzamosan változtatniuk kellett irodahasználati szokásaikon. Ezt könnyen meg is tehették, hiszen a flexibilis irodamodellek, mint amilyen a coworking is, a rövid távú konstrukciókat preferálják, és biztosítékokat, valamint rugalmas irodahasználati lehetőségeket kínálnak a váratlan helyzetek kezelésére. 

 

Erre az új keletű igényre való válaszként dolgozta ki a Loffice, a coworking munkamódszert kiegészítve, a hibrid irodamegoldást. 

 

Gyere el augusztus 7-én, a coworking világnap alkalmából szervezett nyílt munkanapra a Loffice-ba és próbáld ki az idén 15 éves coworking jelenség számtalan előnyét. Ünnepeljük együtt a közösséghez tartozás, a kooperáció és a sokszínűség előnyeit.

Regisztráció az alábbi felületen!

 

További részletek: www.loffice.hu