Család


György hercegnek be kell illeszkednie az iskolába

Vilmos herceg és Katalin hercegné kisfia, György nemrég kezdte meg iskolai tanulmányait a Thomas’s Battersea nevű iskolában. Bár az intézmény tökéletes hírneve garantálja a jó oktatást, vitatható, hogy a cambridge-i herceg beilleszkedik-e.

 

A négyéves György néhány napja vette vállára először iskolatáskáját, és apja, Vilmos társaságában első alkalommal ment el az iskolába. A herceg valójában egy iskolai előkészítőt kezdett el, ami a szigetország szabályai szerint az általános iskolai tanulmányokat előzi meg. Azt hihetnénk, hogy György szülei nem gondoltak arra, hogy a kisfiú származása miatt nehezen épít majd ki kapcsolatok társaival. A Thomas’s Battersea nevű iskola azonban garantálja, hogy ne történjen meg a kiközösítés. Az oktatási intézmény arra neveli a gyerekeket, hogy azok csapatban tudjanak dolgozni, tervezni, s ne csak magukra figyeljenek, vagy ne klikkesedjenek, ugyanis az nem szül jó vezetői képességeket a későbbiekben. Azon felül, hogy az iskolában szinte csak olyan feladatokat kapnak, amelyet közösen kell megoldaniuk, ha az egyik gyerek zsúrt tart, akkor arra minden osztálytársát meg kell hívnia, nem kivételezhet senkivel az ünnepelt.

Úgy tűnik, hogy Katalin és Vilmos azt szeretné, ha a gyerekük boldog, közösségi ember lenne. Ezt biztosan megtanulja majd az iskolában, ahol Anglia legjobb tanárai tanítanak – mesélte egy bennfentes az Independentnek adott interjújában.


Mozgalmas éve lesz ez a királyi családnak, hiszen még György első iskolai évében érkezik a harmadik testvér. Egyenlőre nincsenek információk arról, hogy öccse vagy húga születik a négyéves Györgynek és a kétéves Saroltának. 

 

Forrás: The Independent

Fotó: MTI