Család


Humorosan meséli el a matekot a diákok életmentője

Átlagosan minden második középiskolás diáknak kisebb-nagyobb gondjai akadnak a matematikával. Nekik is segíthet egy új lehetőség, amely kifejezetten a Z generáció igényeire szabva oktatja a tantárgyat.

A középiskolai évek során szerzett matematikai tudás egyfelől az alapvető műveltségünk része, másfelől a későbbiekben a pénzügyi ismereteink alapját képezi, ráadásul az egyetemi tanulmányokhoz is meglepően sok helyen szükséges. A diákoknak mégis komoly gondjaik vannak a tantárggyal.
"Átlagosan minden második diáknak vannak kisebb-nagyobb gondjai a matematikával. Sokaknak csak néhány apró dolgot kéne helyretennie, de vannak jó páran, akik folyamatos korrepetálásra szorulnak ahhoz, hogy lépést tudjanak tartani a többiekkel" - mondta Mosóczi András, a mateking.hualapítója és a projekt vezetője.
 A matematika könnyű megértése és megszerettetése volt az a kettős cél, amiért életre hívták a mateking.hu-t, amely 55 ezer felhasználóval hazánk legnépszerűbb e-learning oldala. 2015-ben és 2016-ban is elnyerte az év honlapja díjat, tavaly mindjárt oktatás és e-learning kategóriában is. Az oldal  eddig csak egyetemisták számára volt elérhető, idén szeptembertől azonban a középiskolás tananyag is felkerült.

„A honlap megoldást ad azoknak, akiknek valóban csak néhány apró dolgot kellene helyretenniük a matematikával kapcsolatban, és azoknak is akiknek folyamatos korrepetálásra van szükségük ahhoz, hogy lépést tudjanak tartani a többiekkel” – folytatta Mosóczi András, aki hozzátette: a mostani középiskolások már a Z generáció tagjai, akiknek a korábbiaktól teljesen eltérők a tanulási szokásaik.

„Az oldal  egy tabletre és mobilra optimalizált oktatási rendszer, ami színekkel, ábrákkal, vizuálisan, egyszerűen, frappánsan és humorosan meséli el a matekot” – mondta az egyetemi tanár, aki kiemelte: a weboldal alapelve, hogy mindenkinek joga van hozzájutni a tudáshoz, mindezt korszerű, XXI. századi oktatási platformokon keresztül.