Család


Magyarország látványosságait fedezhetik fel a gyerekek

A SPAR csatlakozott a Magyar Turisztikai Ügynökség kezdeményezéséhez, és a nyári vakációban egy egyedi matricagyűjtő akciót indít gyermekek számára. A „Hol vagy, Kajla?” promócióban a diákok hazánk épített és környezeti nevezetességeit ismerhetik meg.

Miközben albumba sorakoztatják a matricákat, számtalan érdekes tudnivalóval gazdagodhatnak, és játékos feladatokat oldhatnak meg.

 

Alsó tagozatos általános iskolások tanórán kívüli ismeretszerzését segíti elő a Magyar Turisztikai Ügynökség nyári kampánya. A rendhagyó kezdeményezésnek köszönhetően a gyerekek színes élményekkel és hasznos tudásanyaggal gazdagodhatnak Magyarország természeti értékeiről és épített örökségeiről. A „Hol vagy, Kajla?” akció során a kisdiákok Kajla, a kíváncsi magyar vizslakölyök nyomait követik, így fedezhetik fel  személyesen és virtuálisan is hazánk kincseit.

„Családcentrikus vállalatunk örömmel csatlakozott az országos kampányhoz, hiszen a szívügyünknek tekintjük a gyermekek gondos, ugyanakkor játékos nevelését. Másrészt pedig elkötelezettek vagyunk hazánk környezeti és épített kincseinek népszerűsítése és védelme mellett” – mondta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.

Az országos akció és a hozzá kapcsolódó játékok aktivitásra is ösztönzik a kisdiákokat: ha megtetszettek nekik azok a helyszínek, ahol az előttük csavargó Kajla kutya is megfordult, arra buzdítják őket, kerekedjenek fel családjukkal és látogassanak el ők is oda. A kezdeményezés a Kajla útlevélre és egy telefonos applikációra épül, amellyel a gyermekek megyénként két-két fontos turisztikai célpontot kereshetnek fel a szüleikkel.

Az applikációt és az útlevelet egészíti ki a kampány harmadik eleme, a SPAR matricagyűjtő akciója. A 2019. június 20. és augusztus 14. között tartó promóció során 200 matricát lehet összegyűjteni egy albumba.

A képes tájékoztatófüzet Kajla, az országjáró vizslakölyök közreműködésével hazánk népszerű látványosságait mutatja be, megyénként kettőt. Az áruházlánc „Hol vagy, Kajla?” akciójában a matricagyűjtő-albumot 1999 forintos normál áron lehet beszerezni.  Ám 3000 forint feletti vásárlás esetén a pénztárnál a vásárló egy kasszakupont kap, amely 999 forintos kedvezményes árat biztosít a promóció teljes ideje alatt. Egy matricacsomagot, amely öt darab, albumba ragasztható matricát tartalmaz, 69 forintért lehet megvásárolni.

A matricacsomag emellett további meglepetést is magában foglal: vagy egy a SPAR-csoport üzleteiben beváltható árengedményre jogosító szelvényt – 20%-os termék- vagy 10%-os kedvezménykupont, illetve 5000 forint feletti vásárlás esetén egy 500 forintos engedményt biztosító kupont –, vagy pedig egy Kajlát ábrázoló kártyát. A matricacsomagokba összesen 500 000 SPAR kupont rejtenek el.

A matricagyűjtő akcióban a SPAR, INTERSPAR, City SPAR, SPAR partner és SPAR market áruházak vesznek részt.

A Kajla-albumokat az üzletekben külön kihelyezve találják a vásárlók, a matricacsomagokat pedig a kasszákban lehet megvásárolni. A Kajla útlevéllel rendelkező gyermekek számára külön meglepetéssel is készül a SPAR: 2019. június 20. és 26. között ajándék matricacsomag kupon lesz igényelhető a kajla.spar.hu weboldalon.

 

A kifejezetten gyermekeknek szóló kampányban soha nem látott összefogás jött létre egy közös cél érdekében, hogy a lehető legtöbb általános iskolás megismerje és családjukkal beutazhassa Magyarországot, minél több élményt gyűjthessen a nyári iskolai szünetben.

Ezt segítve júliustól a Kajla Útlevéllel az alsó tagozatos diákok ingyen, kísérőik pedig kedvezményesen utazhatnak a MÁV és a GYSEV vonalain, illetve a MAHART és a BAHART egyes járatain. Az ingyenes Kajla jegyet előre kell megváltani, a vonaton pedig be kell mutatni a Kajla Útlevelet és a diákigazolványt.

Nyári élményeiket a gyerekek Kajla képeslapokon is megoszthatják szeretteikkel, amelyeket az akcióban a Magyar Posta ingyen visz el a címzetteknek. a Kajla képeslapokat, amelyeket a gyermekek a pecsételő pontokon kaphatnak meg Kajla Útlevelük bemutatásával.

A Kajla Útlevél egy pecsétgyűjtő kiskönyv, amelybe a gyerekek bélyegzőket gyűjthetnek nyári utazásaik során több száz magyarországi látnivalónál. Az útleveleket a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány a Klebelsberg Központ és az Oktatási Hivatal közreműködésével a tanév végén juttatta el az alsó tagozatos diákok számára minden Magyarországon működő általános iskolába. Azok a gyerekek, akik nem kaptak Kajla Útlevelet, szüleik ezt az iskola vezetősége felé jelezhetik, az elveszett, sérült útlevelekkel kapcsolatban pedig az utlevel@kajla.hu e-mail címre írhatnak.

A Hol vagy, Kajla? kampány fő partnerei mellett több száz turisztikai szereplő csatlakozott kedvezményekkel és ajándékokkal programhoz, hogy ösztönözzék Magyarország felfedezését, színesítsék a gyermekek és családjuk élményszerzését. A programhoz csatlakozó partnerek és a kedvezmények sora a nyár végéig folyamatosan bővülni fog, így érdemes nyomon követni a Kajlával kapcsolatos híreket a www.kajla.hu oldalon, és igénybe venni a kampány keretében biztosított kedvezményeket.