Design


Az ideális kozmetikai világítás rejtelmei

A hölgyek túlnyomó része napi rutinként a fürdőszobában, vagy egy kis fésülködőasztal mellett, esetleg a reggeli őrült nagy rohanásban egy autó visszapillantó tükrében próbál sminkelni. Az alapozó felvitelénél már el lehet szúrni, a rosszul előkészített bőrön lehetetlen tökéletes sminket készíteni. A rossz megvilágítás következtében tovább fokozódhat a baj, ha rossz színárnyalatokat vagy tónusokat viszünk fel.
alkonylampa.hu

A sminkelés nem egy bonyolult dolog, ha ideális fényviszonyokban dolgozunk. A tökéletes megvilágításhoz a fürdőszobai lámpák termékkínálatából válasszunk. Vannak alapelvek, amelyek betartásával otthonunkban is könnyedén meg tudjuk teremteni a kozmetikai szalonok mesteri fényviszonyait.

Keresztvilágítás

Mindenféleképpen több irányból érkező fényt alkalmazzunk. Ezáltal elkerülhetjük azt, hogy arcunkon árnyékok, beláthatatlan részek keletkezzenek. A fények közül elsődleges szerepű természetesen a tükör körüli fények kiválasztása. Erre a célra a tükörmegvilágítók sorából érdemes választani. A keresztvilágítás eléréséhez ne felejtsük el a mennyezeti világítást is felkapcsolni sminkelés közben, ezzel kiegyenlítődnek a fények.

A fényerő

A sminkeléshez nem szükséges nagy fényerő. A túl erős fény ellaposítja az arcunkat, és más árnyalatot ad a színeknek. Ideális olyan világítótesteket választanunk, melyek szórt fényt adnak. A hűvös fehér, a rózsaszín vagy a sárgás árnyalatokkal működő lámpák abszolút nem lesznek a segítségünkre sminkelés közben.

Lámpa tükör

Sminkelés közben a precíziós műveletekhez vegyük igénybe a lámpa tükör segítségét. Ez lényegében egy tükör háttérvilágítással, melynek használatával elkerülhetjük még a legkisebb bakikat is. A Searchlight Mirrors – fali tükör kivitelével az aprólékos műveleteket nagyon könnyű lesz jól elvégezni. A legjobb benne, hogy a tükör mellé még szekrényt is kapunk, ahová a sminkcuccokat használat után vissza is rejthetjük.

Sminkelés során igyekezzünk a legtöbb természetes fény felhasználásával dolgozni. A természetes fényt éppúgy ellensúlyozzuk egy másik fény megvilágításával, ahogy az a keresztvilágításban meg van írva. A természetes fényviszonyok és lámpa együttes alkalmazásával az elkészült sminkünk pont ugyanabban a minőségben és színárnyalatban fog előttünk a tükörben megjelenni, mint ahogy azt majd mások az utcán sétálva, vagy a megvilágított étteremben látni fogják.

Az aprólékos fürdőszobai és a részletes konyhai feladatokhoz, valamint lakásunk minden más területéhez kültérre és beltérre egyaránt válasszuk az alkonylampa.hu webáruházát. Kínálatukban minden területet és igényt kielégítően részletes információval és termékkínálattal állnak mind csak a szörföző látogatók, mind a céltudatos lámpát kereső vásárlók rendelkezésére.