Design


Egy ötletes árnyékadó megoldás nyárra: a napvitorla

Egyre forróbbak a nyarak, nehéz a kertben egy olyan pontot találni, ahol az árnyék egész nap ér minket. A házban sincs maradásunk, mert az állott meleg levegő nincs jó hatással a szervezetünkre. Van egy jó megoldás, hogy élvezzük a kertünk nyújtotta nyugalmat még a tikkasztó nyári nappalokon is, ez pedig a napvitorla használata! árnyékoló

A napvitorla egy praktikus árnyékoló, amelyet szinte bárhova felhelyezhetünk, ahol megfelelő alátámasztást tudunk biztosítani. Felszerelése nem jelent különösebben nagy nehézséget, bárki előkészíti és kirakhatja. 

A napvitorlát különböző formákban, méretekben és színekben lehet megvásárolni az Automata Öntözőrendszer webáruházában, így igazán egyénre szabottan árnyékolhatjuk a nyári forró napot, melynek káros UV sugaraitól is védjük magunkat egyidőben. De mi történik, ha esik az eső? A jó minőségű napvitorlákat úgy készítik el, hogy vízállóak legyenek. Felszerelésüknél érdemes arra figyelmet fordítani, hogy kissé ferdén helyezzük fel, mert így a ráhulló csapadék lepereg, lefolyik, nem pang addig, míg valaki kiönti. Kisebb eső esetén bizonyos fokú védelmet biztosít, nem kell egyből zárt helyre rohanni. 

Egy-egy hevesebb nyári zápor és zivatar esetén sem kell azonnal leszerelni, az erős rögzítőköteleinek és a stabil varrásának köszönhetően állja a szél és a csapadék rohamait. Ebben az esetben egyéni elbírálás alá esik, hogy maradunk a teraszon, vagy inkább fedezékbe húzódunk.

Mikor érdemes használni?

Mindenképp érdemes megfontolni a használatát, ha kisgyermek vagy idős ember van a családban. Az idősek szeretnek a friss levegőn üldögélve pihenni, míg a kisgyerekek jókat tudnak játszani az árnyékot vető vitorlák alatt. Ide tehetünk kis kerti medencét, esetleg homokozót is, de ez már igazán fantázia és hely kérdése. A nyári tikkasztó melegben felszerelhetünk a napvitorla alá terasz hűtésre alkalmas eszközöket is.

Jártak-e óvoda közelében, mikor nyár van? Szemügyre vették-e valaha az óvodák udvarain található homokozókat? Ugye, ott vannak kifeszítve a napvitorlák, hogy ezzel is óvják a gyermekeket a káros UV sugárzástól.

Megfordultak-e mostanában olyan helyen, ahol étkezni, kávézni, fagylaltozni lehet, mert a vendéglátóipari egységnek van terasza? Ha egy ilyen üzlet azt kívánja sugallni, hogy haladnak a korral, akkor modern megjelenést kölcsönző napvitorlákat szereltetnek fel, hogy ezzel is védjék vendégeiket a forró nyári napsütéstől.

A napvitorlákat úgy alakították ki, hogy anyaguk UV szűrőként segítsen megóvni minket a káros sugaraktól. Ez a káros sugár akár árthatna is az anyagnak. Miért nem mennek tönkre ezek a napvitorlák már az első (második, stb.) nyári szezonjuk után? Mert nemcsak a napvitorla anyaga, hanem a varrás, a rögzítő kötelek és kapcsok is UV védelemmel vannak ellátva. Emiatt tudjuk akár éveken át is használni a napvitorlát a kertünkben, teraszainkon.