Design


Nemes ékszerek Pálházáról – szeretettel, nyerje meg!

Magyar ékszer, magyar porcelánból, magyar motívumokkal, kézzel készült mesterművek a gyártótól. A Zema ékszerház termékeinek mindegyike saját tervezésű és kivitelezésű darabok.

A Pálházán készült porcelán ékszerek 2018-as új ékszer kollekcióját a tavaly év végén mutatta be a 9 éves, és már nemzetközi szinten is egyre ismertebb brand.

Nyerjen Zema ékszert!  A cikk végén található kérdésre helyesen válaszolók között a cég termékeiből sorsol a szerkesztőség egy medál és fülbevaló szettet.

A ZEMA minden darabjáról általánosságban elmondható, hogy kizárólag prémium minőségű, exkluzív, forma- és mintaoltalommal védett ékszerek, mindegyiket egyedileg, kézzel festik a finom porcelán alapra. Az ékszerek teljes mértékben Magyarországon készülnek.

A márka showroom-jában a legújabbak egyike, a nemrégiben bemutatott 2018-as , Őserő elnevezésű kollekció, amelyet az ősi elemek színei, a régi korok formavilága, szikrázó jegyek és a kifinomultság jellemeznek.

Tradíció, inspiráció, szenvedély jellemzi a legújabb kollekciót

A bemutatott új modellek formavilága a tradicionális magyar népművészetből merít. Különlegességét pedig az adja, hogy a magyarság eredetét dolgozza fel, megjelenítve többek között a bronzkori, a szkíta, a hun, valamint az avar kori elemeket.  Az ŐSERŐ fantázianevet viselő kollekció, komplex módon hangsúlyozza a magyarság származását és identitásának erejét.

„A színvilágot ezúttal a négy fő elem - a négy ősi erő - a Föld, Tűz, Víz és a Levegő határozzák meg.” - fűzte hozzá Papp Erzsébet a híres magyar ékszermanufaktúra kreatív igazgatója és a kollekció megálmodója.  Négy fő csoport van, amelyek közül a szkíta a levegő, a hun a víz, az avar a tűz és a honfoglalás a föld színekben pompázik.

A bronzkori kollekció kicsit elkülönül a többitől, hiszen itt nem a színek dominálnak, inkább a fazonon van a hangsúly, amely pontos mása egy bronzkori leletben talált karkötőnek. Mintázata szintén figyelmet érdemlő, az un. ZEMA-arany alapminta, amelyet őseink hoztak be keletről a Kárpát-medencébe. Az élet virágát mintázó alapot 21 karátos arannyal és 23 karátos platinával díszítik. Ezzel a mintasorral nem csak az ékszereken, hanem a cég elegáns ajándékdobozain és táskáin is találkozhatunk.

Az új ékszer együttes egyes darabjait autentikus népművészeti ornamentikával díszítették, ezek különböző korokat idéznek meg. Így szeretné a tervező megőrizni és feleleveníteni a gyönyörű, régi magyar motívumokat, hogy azok jelen korunk részesei lehessenek.

Dr. Csisztu Zsuzsa immár 5 éve a ZEMA ékszerkollekcióinak arca és nagykövete, maga is ilyen kiegészítőket hord. Elmondása szerint az egyedi technikával készített ékszereket különleges alkalmakkor is viseli, mert ezek stílust teremtenek és eleganciát sugároznak.

A ZEMA koncepcióról röviden

Neve egyet jelent az ősi magyar motívumok felvirágoztatásával modern formában. Évek óta a minőséget, a valódi értékek bemutatását és azok megtartását tartja legfontosabb irányelvének a manufaktúra. Koncepciója, hogy a művészet, a kultúra és a tradíció iránti elkötelezettséget közvetítse.  Az ékszerház termékeinek mindegyike saját tervezésű és kivitelezésű darab. 2014-ben a márka porcelán ékszerei elnyerték a Nemzeti Érték címet.

A családi vállalkozás saját tulajdonú üzeme Pálházán működik. Értékét tovább növeli, hogy a manufakturális gyártás minden mozzanata kézzel készül. A kezdeti formákat szobrászművészek készítik, a ZEMA tervei alapján.

Az ékszerek dekorálását festőművészek és porcelán festők végzik. A kézi megmunkálás értékén túl az ékszerek exkluzivitásához hozzájárul a dekoráláskor használt 21 karátos arany és a 23 karátos platina. A dekorációk sokrétűek, a tradicionálistól az art deco-n és szecesszión át a barokkig.

Cím: Budapest, Bláthy Ottó u. 4. 1089 Telefon: +36 30 383 5490

https://www.zemajewels.hu és www.facebook.com/zemadesign

Nyereményjáték!

Kérdés: ki a Zema brand arca és nagykövete?

A választ 2018. március 29—ig küldje be az office@wemagazin.com címre!

A nyertest e-mailben értesíti a szerkesztőség.