Design


Otthon trend a kifutón és önkéntesség az egyetemen

Rendhagyó fashion show keretében adták át a Lehengerlő sokszínűség nevű divatpályázat díjait.  Újra kiderült, hogy otthonunk színeit a ruhatrendek diktálják.

A kifutókon elénk táruló divatvilág és a lakberendezés művészete mindig is szoros kapcsolatban állt egymással. Azok a neves belsőépítészek és lakberendezők, akik az enteriőrök divatját diktálják, szintén a nagy divatházak legújabb kollekcióiból inspirálódnak. Ha a világhírű tervezők új anyagokkal és színekkel rukkolnak elő, azok az újdonságok hamarosan a belső terekben is megjelennek. Akár festékszínekként a falakon vagy a lakástextilek mintáin.

Fontos szerepet játszik a lakberendezés hazai ízlésvilágának formálásában a Poli-Farbe, ezért naprakész, ha divatról van szó. Ennek szellemében írta ki fennállásának 25. jubileumi évfordulója alkalmából a Lehengerlő sokszínűség nevű divattervező pályázatot. Ezzel bebizonyítva, hogy nemcsak a divatszínek bukkannak fel otthonainkban, hanem a trendteremtő festékszínek is inspirálhatnak ruhatervezőket. Így jelenhetnek meg a cég Platinum falfesték virágoktól kölcsönzött színárnyalatai azokon a különleges ruhakreációkon, amelyek a divatpályázatra készültek.

A kiválasztott húsz legkreatívabb szettből nagyszabású fashion show-t rendeztek. A díjazottakról szakmai zsűri döntött.

A színpompás bemutatón az alkotások közül két tervező munkája is kiemelkedett.

A szakmai díjat Pomozi Péter nyerte el egyedi tervezésű outfitjével, amelyet a Platinum sokszínűsége ihletett. Az elismerés mellett a London College of Fashion, Fashion Designer nyári kurzusának ösztöndíját is átvehette.

A közönségdíjat – és a 200 ezer forint pénzjutalmat – Varga Csaba nyerte el. Az ő munkájában szintén a Platinum színvilága tükröződött vissza.

Önkéntes városszépítés

A Poli-Farbe Vegyipari Kft. segítette a műegyetemistákat is az önkéntes városszépítésben. Példás hagyomány, hogy a budapesti Műegyetemnek otthont adó XI. kerületet évről-évre csinosítják a hallgatók. Az idei Önkéntes Napjukon kerítést festettek, közterületeket tisztítottak, illetve több bölcsőde, óvoda, iskola és idősotthon felújításában segédkeztek. Önzetlen kezdeményezésükhöz a Poli-Farbe támogatásként biztosított festékanyagokat.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Egyetemi Hallgatói Képviselete nemes tradícióit gazdagítja, hogy immár hetedik éve minden ősszel Önkéntes Napot szerveznek. Ezen a napon Campusuk tágabb környezetének, a XI. kerületnek a megszépítéséhez nyújtanak segítséget. A csinosodás kézzelfogható és szemmel látható eredményén túl a felsőoktatási intézmény egészét megmozgató esemény a társadalmi szerepvállalás, a szolidaritás és a segítségnyújtás fontosságára hívja fel a figyelmet.