Design


Pályázat: Formatervezési Ösztöndíj

A Magyar Formatervezési Tanács ismét meghirdeti a több mint három évtizedes múltra visszatekintő Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj pályázatot.

 

A pályázat legfőbb célja a fiatal tehetségek önálló alkotói munkájának és szakmai fejlődésének segítésével tovább erősíteni a hazai kreatívipart, valamint segíteni az önálló alkotói munkát folytató tervezők szakmai fejlődését.

 

A Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj több mint három évtizede biztosítja, hogy a fiatal designerek szakterületükön elmélyíthessék tudásukat, támogatást nyújtva terveik, innovatív ötleteik, kísérleteik megvalósításához. Az ösztöndíjat a Magyar Formatervezési Tanács elődintézményének kezdeményezésére 1988-ban három minisztérium alapította.

Az egyes szervezetek elnevezése időközben ugyan megváltozott, de az alapvető célok – a szakmai fejlődés biztosítása, a magyarországi tárgy- és környezetkultúra fejlesztése, a gazdaság versenyképességének növelése – megmaradtak. Az ösztöndíj a kezdetektől fogva az oktatási intézményekben frissen végzett tervezők számára nyújt kivételes lehetőséget a kibontakozásra. Az évek során az ösztöndíj presztízse folyamatosan növekedett, elnyerése a fiatal alkotók pályáján ma már az egyik legfontosabb értékmérőnek számít.

 

Az ösztöndíjak keretösszege bruttó 9.000.000 Ft, mely a pályázatok függvényében kerül megítélésre, az ösztöndíj minimum összege bruttó 900.000 Ft.

 

A pályázat beérkezésének határideje: 2021. április 1., csütörtök, éjfél.

 

A fiatal tervezőművészek szíves figyelmébe ajánlott a 2021. évi pályázati felhívás. Ez önálló tervezői vagy designelméleti, kutatási, illetve gyártói együttműködéssel történő projekt megvalósítására ad lehetőséget.

Friss hírek: https://www.facebook.com/moholyosztondij/