Design


Rend a lakásban, rend a lélekben

Kicsi a lakás, mégis sok a baj vele? A hétvégék fele takarítással telik? A minimalista lakásoktól és berendezésektől sokan tartanak, pedig exkluzív hatást keltenek, és számtalan előnyük van. Íme, az ötletek, amivel lakását és életét is egyszerűbbé teheti!

A letisztult és a minimalista dizájn hazánkban még nem annyira megszokott, Ázsiában viszont annál nagyobb népszerűségnek örvend és egész filozófia épül rá. Eszerint a tárgyak és a kacifántos belsőépítészeti elemek elterelik a figyelmet az élet igazán fontos dolgairól. Emellett pedig stresszforrásként szolgálnak, folyamatosan arra késztetnek, hogy a múltra koncentráljuk, és még a nagyobb tereket is beszűkítik. Nézzük, melyek a legfőbb pillérei egy letisztult otthon kialakításának!

1.Letisztult felületek, megnyugtató színek

A falak színének megfelelő kiválasztása alapvető a minimalista otthon esetében. A világos árnyalatok vizuálisan bővítik a teret, így még egy kisebb lakás is tágasabbnak tűnhet. A fehér és a bézs falszín is jó választás, hiszen amellett, hogy nyugalmat sugároznak, bútort is könnyű hozzájuk párosítani. A falat természetesen dekorálhatjuk letisztult képekkel, de ajánlatos ezekből csak párat feltenni, lehetőleg a fal mértani közepére, hogy a tér homogén jellegét csak minimálisan törjük meg.

2.Kevés bútor, kevés takarítás

Rendezzük be otthonunkat a lehető legkevesebb bútorral, így nemcsak hatalmas teret nyerhetünk, de sokkal kevesebbet kell takarítanunk is! Ha bútorvásárlásra kerül a sor, próbáljunk meg multifunkcionális darabokat választani, amelyek könnyen mozgathatóak, így akár egyszerűen el is rejthetjük őket egy beépített szekrénybe. A tér átalakíthatósága rengeteg arcot képes kölcsönözni lakásunknak, amit így sosem fogunk megunni.

3.Szabaduljunk meg a felesleges tárgyaktól!

Sokaknak nehéz lépés, de ha egyszer elkezdjük, nem lehet abbahagyni! Dobjuk ki vagy ajándékozzuk el a fiók mélyén lapuló szuvenír kulcstartót, a három éve nem hordott ruhát, vagy a szekrény tetején vesztegelő poros vázát, amit utoljára akkor vettünk közelebbről szemügyre, amikor ajándékba kaptuk. A felesleges tárgyak száműzése nemcsak a lakásban, hanem életünkben is teret fog teremteni.

4.Az elektronikus berendezésekből csak a legjobbat

A lakás lelke a nappali, annak pedig az egyik eleme a tévé, így nem mindegy, milyen típust választunk. Pédául a Samsung QLED TV gyönyörű, letisztult dizájnt és kiváló képminőséget kínál, Észrevétlen Csatlakozás megoldása révén pedig minden eszközt a One Connect Box-hoz lehet csatlakoztatni. Ez egyetlen - szinte észrevehetetlen - akár 15 méter hosszú optikai kábellel kapcsolódik a TV-hez.

A tökéletesen illeszkedő falikonzol lehetővé teszi, hogy a készülék belesimuljon a környezetébe, akár egy festmény. Otthonuk harmóniájának megőrzéséhez a One Remote Control bluetooth távirányítój is hozzájárul, amellyel a tévénkhez csatlakoztatott összes eszközt irányíthatjuk, így megszűnik a folyton rendetlenséget okozó távirányítók halma is.