Design


Trendi napszemüveg kapszulából

Minden egyes alumínium kávékapszula, ami újrahasznosításra kerül, mindennapi tárgyak formájában ölt új formát – újabb kapszulaként, kerékpárként, svájci bicskaként, zöldséghámozóként, létraként, vagy éppen trendi szemüveg kereteként.

Az utolsó csepp kávé nem jelenti a felhasználás végét. Ismerje meg az újrahasznosítás folyamatát, legyen részese újrahasznosítási törekvéseknek, óvjuk együtt környezetünket. A Nespresso a kezdetek óta elkötelezett az újrahasznosítás iránt, így kávékapszulái a lefőzés után is értéket képviselnek.

A kapszulák új élete

A  Nespresso és a Tipton Eyeworks együttműködésének köszönhetően az újrahasznosított alumínium kávékapszulák most trendi szemüvegekként kelnek új életre

 Újrahasznosítás, kényelem és minőség, olyan ismérvek, amelyek mellett a híres svájci kávés cég a kezdetektől fogva elkötelezte magát. A márka exkluzív együttműködést kötött a Tipton Eyeworks-szel, hogy felhívja a figyelmet az újrahasznosítás fontosságára. Ennek eredményeként született meg kapszulák alumíniumából készült, Kazaar, Livanto, Dharkan és Roma kávék ihlette, szuperlimitált mennyiségben gyártott Tipton Inspired by Nespresso szemüvegkeret kollekció, amelynek egyedi darabjai máris a hazai hírességek kedvenceivé váltak!

A svájci Victorinox bicska és a Caran d’ Ache toll után idén egy világhírű, részben hazai márkával lépett itthon együttműködésre. A Tipton Eyeworks újrahasznosított anyagokból, kézzel készített szemüvegeket gyárt és értékesít. A cég szemüvegeit viseli többek között Sir Elton John, Bono, Robbie Williams és Sir Richard Branson is.

A két cég ezzel a közös projekttel kívánja felhívni a figyelmet az alumínium visszagyűjtésének, és újrahasznosításának fontosságára, felhasználásának sokoldalúságára. Noha a keretek külön kereskedelmi forgalomban nem lesznek elérhetők, több hazai hírességen találkozhatunk majd velük. A Nespresso ugyanakkor vásárlóinak is szeretne kedvezni ezzel az egyedi kollekcióval, így számukra is elérhetővé teszi, limitált mennyiségben.*


Amikor a Nespresso megalkotta az első kapszulába zárt, adagolt kávé koncepcióját, az elsődleges szempont az volt, hogy a kiváló ízélmény biztosítása érdekében a kávé a lefőzés pillanatáig a lehető legfrissebb maradjon. Így választották ki az alumíniumot, amely tökéletesen védi a kávét a fénytől, a levegőtől és a nedvességtől, megőrizve az őrlemény frissességét. További előnye pedig, hogy korlátlan alkalommal újrahasznosítható, az újrahasznosított alumíniumból pedig számtalan további termék készülhet.

A program idén májustól tovább bővül az üzleti szektor, elsősorban az irodaházak, a szállodák és az éttermek igényeihez szabott speciális Nespresso Professional kávépárnák visszagyűjtésével. Emellett a hagyományos kávékapszulákat egy éve már nemcsak a leadhatják a hazai kávérajongók, hanem kényelmesen otthonukból, a márka futárszolgálatának segítségével az ország bármely pontjáról visszaküldhetik, újrahasznosításukról pedig a cég gondoskodik.

 „Büszkék vagyunk rá, hogy a világon egyedülálló módon mutathatjuk be, milyen sokoldalúan felhasználható az alumínium. Környezettudatos vállalatként felelősségünk, hogy amellett, hogy felhívjuk a figyelmet az újrahasznosítás fontosságára, segítsük is ebben a vásárlóinkat. A Tipton Eyeworks-szel közös együttműködésünk amellett, hogy társadalmilag is fontos ügyet szolgál, a Nespresso stílusosságát, minőségét és kreativitását is jól szimbolizálja” – tette hozzá Gyovai Györgyi, a Nespresso magyarországi vezetője. Azt is elmondta, hogy az alumínium kapszulákat egy debreceni cég dolgozza föl használható formába alakítva.

„Nagyon örültem a Nespresso megkeresésének, mert már egy ideje foglalkoztat, hogy valamilyen újrahasznosított fémet kipróbáljak a szemüvegek készítéséhez. Az alumínium erre egy tökéletes anyag, és a kávékapszulák színei egyből beindították a fantáziánkat. Hosszú tervezés előzte meg a kollekciót, de büszkék vagyunk a végeredményre, és szívesen dolgoznánk újrahasznosított alumíniummal akár rendszeresen is a jövőben. ”- mesélte Zack Tipton, a Tipton Eyeworks alapítója.