Design


Vigyázz, kész, kert! – Gardenexpo 2018.

A tavasz beköszöntével a kert lesz a második otthonunk, legyen az nagy, kicsi, vagy éppen csak apró balkon méretű. Az ideális zöld oázis mindenkinek másmilyen.

Van, aki imád a virágágyásban bíbelődni, más messziről elkerüli a metszőollót, mert a sportolási lehetőséget, a nyári sütögetések vidám helyszínét vagy pihenőövezetet képzel el a kertjében. Egy azonban biztos, a Gardenexpón bármilyen elképzeléshez találhat ötleteket!

2018-ban itt láthatóak először az idei év kerti bútor és kültéri enteriőrjei, medence, illetve kerti gép újdonságai, valamint a legfrissebb kertépítési irányzatok március 23-24-25-én, a Sportarénában. Részletek és programok a weboldalon és a Facebook oldalon

Regisztráljon értékes kerti nyereményeinkért, és csatlakozzon Facebook oldalunkhoz !

Tippek a kert megújításához

Van egy hatalmas kerted, és nem tudod otthonossá varázsolni? Kicsi a zöld területed, ahol semmi nem fér el? Kihasználatlanul áll a lakás erkélye? Egyik sem megoldhatatlan!

-Idén a designerek gondoltak az aprócska kertek tulajdonosaira, és különösen nagy hangsúlyt fektettek a térkihasználásra. Egyetlen betontömbből kialakított tűzrakó hely szolgálhat dekorációs elemként, asztalnak vagy padnak, de ültethet bele növényeket.
-Mivel egyre több időt töltünk a kertünkben, a bútor-gyártók is igyekeznek felzárkózni a megváltozott igényekhez. Megjelentek a színes, kortárs bútorok, amik a kertet még karakteresebbé varázsolják!

-A mintákban és anyaghasználatban megjelennek a bohókás, etno designnal tarkított nem túl hagyománykövető, kissé harsány és telített stílusjegyek. A friss dizájnirányzatok is az eltérő matériák együttes alkalmazására építenek. A lényeg, hogy legyen izgalmasabb, mixeljünk szabadon!


-A külső terek cipőmentes övezetnek számítanak, úgyhogy a padlót érdemes ennek megfelelően kiválasztani. A különböző kültéri szőnyegek nagyon kellemesek mezítláb, és remek látványelemek is.

-És hol fog lakni a fűnyíró?
Alapvető probléma, hogy tervezéskor legtöbbször aránytalanul oszlanak meg a zöldfelületek, a praktikus elemek, mint például a tárolók, egyre kisebbek. Jó hír, hogy hódítanak a piacon a praktikus kialakítású, kis helyigényű, de nagy tárolókapacitású kompakt tárolók.


-Különleges minták, érdekes vízjátékok, exkluzív kerti szobrok, a megvalósítás határait feszegető megoldások jellemzik a jövő kertjeit. Népszerűek az egyedi megrendelésre készített, minőségi, manufakturális bútordarabok és kiegészítők.

-Napelem és okoskert: 2018 a kerti napelemes fényforrások piacának növekedéséről is szól. A komplex napelemes egységek lehetővé teszik, hogy segítségével tovább kertészkedjünk, vagy a telefont tegyük fel tölteni. Az okos kertekben a fények, öntözés, medence – már teljes egészében a telefonról, vagy a tabletről irányíthatóak.

-A kertészeti trendek egyre inkább a kevésbé strukturált irányvonalat képviselik, az aszimmetria kerül fókuszba. Ezzel is olyan hatást keltve, mintha már ősidők óta létezne a kert. Hódítanak az egzotikus növények, az erdei aljnövényzet, a kaktuszfélék és pozsgások. A Kertdizájnerek Társaga szerint az idei év leginkább a bokrokról fog szólni. Erdősebb, dzsungelesebb a látvány.
-Megismerkedhetünk az expón a friss kültéri trendekkel és személyre szabott tanácsokat kérhetünk profi szakemberektől.

Főzés a szabadban: a kerti sütögetés terén is minden a kényelemről és a természetességről szól. A gyártók multifunkcionális és egyszerűen használható berendezésekkel forradalmasították a kültéri sütést-főzést. Az örök kedvenc grillsütő mellett megjelentek a mobil kemencék és a kerti sparheltek.

2018 legerősebb kerti irányzata nagyon egyszerűen összefoglalható: még több lazítás a zöldben.

Ez az orchideák éve

A gyönyörű virágokat mindig előszeretettel alkalmazták a tervezők kül- és beltéren egyaránt, de idén még hangsúlyosabban jelennek meg a kerti dizájnban! A Gardenexpo társrendezvényén, a Substral támogatásával megrendezett Orchidea Ünnepen fantasztikus közelségből csodálhatóak meg a hazai és külföldi nemesítők növényei. Az Édenkert által inspirált kompozícióik, amelyek 3500 virágzó orchideából készülnek, várnak mindenkit!