Egészség


Egészségpart a tónál

Minden ősszel egy egész napos, a családokat és a fiatalokat megszólító családbarát rendezvényt szervez Újbuda Önkormányzata. Az EgészségPart legfontosabb célja az egészségmegőrzés és az egészséges életmód népszerűsítése.

A változatos programokban bővelkedő esemény az újbudai Feneketlen-tónál kerül megrendezésre szeptember 24-én.

Remek kikapcsolódást, feltöltődést és egészségmegőrzéssel kapcsolatos hasznos információkat nyújt majd az érdeklődők számára. A fiatalokat és a családokat középpontba helyező rendezvény az egészség öt alappillérére épül, amelyek a rendszeres testmozgás, az egészséges életre nevelés, az egészséges táplálkozás, a betegségmegelőzés és a lelki egészség.

A számos szakmai előadást magában foglaló programot szűrővizsgálatok, állapotfelmérés, orvosi és dietetikus tanácsadás, tematikus kiállítások, kézműves foglalkozások, futóversenyek és családi csapatversenyek színesítik.

A III. Újbudai EgészségPart helyes étkezés fontosságát helyezi előtérbe.

Az ügy érdekében Dr. Balsai Tamás fogorvos, Király Nóra, Stahl Judit és Novák Katalin államtitkár, fakanalat ragadtak, és a konyhapult mögött ízletes ételeket készítettek.

Mind a négyen kiemelték az egészséges ételek fogyasztásának fontosságát. A Fiatal Családosok Klubja mindig nagy erőkkel ösztönzi a családokat a helyes táplálkozásra. Ezúttal - illusztris vendégek körében - meg is mutatta, hogyan lehet elkészíteni a finom és egyben egészséges különlegességeket.

Hétvégén egészséges uzsonnákat mutatok majd az EgészségPart rendezvényen – ígérte Stahl Judit.

Az egészséges életmódot bemutató kiadvánnyal lepi meg a kerületi családokat Újbuda Önkormányzata és Fiatal Családosok Klubja ez alkalomból is. Emellett nagy erőkkel készülnek szeptember 24-re, amikor egész napos programként kerül sor a III. Újbudai EgészségPart eseményre.